Armin Hodžić u posjetu Bruxellesu

Valter Flego:  Europski put BiH nema alternativu. Bošnjaci u Istri su primjer pripadnika jedne manjine koja je ostvarila odličnu integraciju

| Autor: Glas Istre
(Foto: Flego EU)

(Foto: Flego EU)


Na poziv istarskog europarlamentarca Valtera Flega (IDS/Renew), u dvodnevnom je posjetu Europskom parlamentu bio Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog Vijeća u RH.

Flego i Hodžić razgovarali su o ubrzavanju europskog puta Bosne i Hercegovine u kontekstu nadolazećih europskih izbora, kao i o stanju bošnjačke nacionalne manjine u RH.

- Ulazak BiH jedini je ispravan put i tu jednostavno nema alternative. BiH pripada europskoj obitelji! Umjesto da ostane zarobljen u prošlosti, narod u BIH zaslužuje napredak, ekonomsku stabilnost i gospodarski rast.

Europska unija nije problem, ona je rješenje, a ja kao EU zastupnik, ali i prijatelj te zemlje, apeliram na vlasti u BiH da iskoriste ovaj trenutak i BiH okrenu boljoj i prosperitetnijoj budućnosti, naglasio je Flego nakon sastanka s Hodžićem. Hodžić se složio s Flegom te izrazio svoje zadovoljstvo što BiH u Europskom parlamentu ima zastupnika, koji se zalaže za širenje EU-a na Zapadni Balkan.

- Bosna i Hercegovina ima istinskog prijatelja u Europskom parlamentu. Flego podržava
europski put BiH, iskreno i bez zadrške. A to je i odraz regije iz koje Valter dolazi! Istra je uvijek bila svjetionik suživota i zajedništva, multikulturalnosti i uvažavanja.

Bošnjaci iz Istre su primjer pripadnika jedne nacionalne manjine, koja je ostvarila odličnu integraciju u neko društvo, pridonoseći svojim angažman i razvoju tog istog društva, istaknuo je Hodžić.

Tijekom posjeta Bruxellesu, Hodžić se sastao i s Ilhanom Kyuchukom, bugarskim zastupnikom u Europskom parlamentu i predsjednikom europskih liberala (ALDE), koji je također naglasio svoj aktivan angažman oko zemalja na Zapadnom Balkanu, kao i njegovu puno podršku njihovom što skorijem pridruživanju EU.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter