PODVODNA ORIJENTACIJA

HRVATSKA OSVOJILA ZLATO NA EP-u Ana, Ema, Saša i Iris, donijele europsku krunu

| Autor: Z. HORVAT

Ana Jerković i Ema Ivetić iz Medulinske Mladosti te Saša Miloš i Iris Despotović, članice Viševice, osvojile su prvo mjesto u ekipnoj disciplini

 

Sjajan uspjeh ostvarile su hrvatske reprezentativke posljednjeg dana Europskog prvenstva u podvodnoj orijentaciji, održanog na jezeru Störitzsee pored Berlina, Ana Jerković i Ema Ivetić iz medulinske Mladosti, Fužinarka Saša Miloš i Ravnogorka Iris Despotović, članice fužinske Viševice, osvojile su zlato u ekipnoj disciplini! Hrvatska je pobijedila sa 6.376 bodova (vrijeme 7:11 minuta) ispred reprezentacije Mađarske (6.265 bodova, 6:54 minuta) i Njemačke (6.031 bod, 6:54 minuta).

Bez greške

- Störitzsee nam je očito bilo sretno. Nismo očekivali zlato, ali sve se poklopilo, rekla je Saša Miloš, 38-godišnja reprezentativka voditeljica reprezentacija, praktički izbornica budući da je hrvatska reprezentacija bila bez prvog čovjeka struke.

Saša Miloš svojom je upornošću pokrenula fužinski klub i okupila djecu iz cijelog Gorskog kotara.

- Nije slučajno, dugo treniramo. Vladimir Žic je na mene prenio svoja znanja. Iris i Ema su lani prvi put ušle u reprezentaciju, ali očito smo uspjeli prenijeti to na cure.

Hrvatske reprezentativke startale su prve i dobro odradile sve što je trebalo. Uzbuđenje je počelo rasti kada su favoritkinje jedne za drugom ostajale iza Hrvatske.

- Otplivale smo bez grešaka. Iza nas su krenule najprije Njemice, koje su bile slabije. Ruskinje su bile među najvećim favoritkinjama, ali one su kiksale. Mađarice su bile blizu. Budući da se brzina i mete zbrajaju, dobile smo ih na bodove... Iz utrke za odličja otpale su i Čehinje, ostale su samo Ukrajinke i Francuskinje. U tom trenutku znale smo da smo osvojile medalju.

Ukrajinke su bile među najvećim favoritkinjama za zlato, na kraju su ostale bez ičega.

Emotivan dan

- Bile su deset metara od cilja, tada je jedna od njih izronila. To je značilo da imamo srebro, ali znale smo da smo brže od Francuskinja. Ta je agonija, to čekanje, ukupno trajalo dva sata. Na kraju smo dočekali zlato. Naša sutkinja Sanja Lasić, koja je pratila sve rezultate, plakala je od sreće. Za sve nas bio je to vrlo emotivan dan. Došle smo bez izbornika, pratećeg osoblja, bez fizioterapeuta. Nas četiri plus Riječanin Josip Štefanić iz KPA 3. maj, koji mi je pomagao u svemu, dodaje Saša Miloš.

Vrhunac dana bila je dodjela medalja i hrvatske dame na vrhu postolja.

- Bilo je baš emotivno, počeli su nam pljeskati puno prije nego što su nas prozvali. Znali su da sve radimo sami, teglimo i punimo boce... Na prvenstvu sam bila voditelj, mama, tata i trener - kaže 38-godišnja Saša Miloš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter