teška skupina

U Poreču održan ždrijeb za europsko prvenstvo u futsalu U-19. Poznato je protiv koga igra Hrvatska

| Autor: Ivica CEROVAC


U prostorijama Istarske sabornice u Poreču, održano je izvlačenje grupa za U-19 Europsko prvenstvo u futsalu, čije će treće izdanje od 3. do 10. rujna ove godine ugostiti porečka Žatika. Uz domaćina Hrvatsku, na prvenstvu će nastupiti još sedam reprezentacija koje su to pravo stekle osvajanjem prvog mjesta u svojim kvalifikacijskim skupinama - Slovenija, Ukrajina, Portugal, Finska, Francuska, Španjolska i Italija.

Hrvatskoj "ples kuglica" nije bio pretjerano sklon te će u grupi A odmjeriti snagu s Portugalom, Španjolskom i Francuskom, dok grupu B čine Ukrajina, Finska, Slovenija i Italija. Susreti u prvoj fazi natjecanja igrat će se 3, 4. i 6. rujna, nakon čega će po dvije najuspješnije reprezentacije iz svake grupe izboriti prolazak u polufinale, koje je na rasporedu 8. rujna. Dvoboj za treće mjesto neće se igrati, a europskog prvaka dobit ćemo 10. rujna.

Na dosadašnja dva prvenstva, održana 2019. godine u latvijskoj Rigi i 2022. godine u španjolskom Jaenu, slavila je Španjolska. Na prvom izdanju u finalu je rezultatom 6:1 svladala Hrvatsku, koja je nastupila i na drugom te u skupini osvojila treće mjesto, nedovoljno za prolazak u polufinale.

Španjolci su na domaćem parketu u dvoboju za zlatna odličja, koji je otišao u produžetke, sa 6:2 nadjačali Portugalce.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter