Član Istarskog borca

Puležan Matej Topolko kadetski je prvak Hrvatske u hrvanju

| Autor: Ivica Cerovac
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


Matej Topolko, član Istarskog borca iz Pule, osvojio je zlatnu medalju na kadetskom prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom, održanom u Vrbovcu. Topolko je do zlatnog odličja stigao u kategoriji do 92 kg, a za to su mu trebale četiri pobjede, a pred mladim Puljaninom kapitulaciju su bili primorani potpisati Ivan Grdić (H. dragovoljac Zagreb), Mihael Falamić (Fami Donji Miholjac), Roko Marinković (Velika Gorica) i u finalu Andrija Mikulić (Herkul Zagreb).

Još je jedna medalja stigla u Istru, srebro je u kategoriji do 45 kg osvojio član Buja Hamid Pašalić. U konkurenciji samo dvojice hrvača uspješnijim se pokazao Romano Bako (Gospić). Njegov klupski vršnjak Erik Jakac osvojio je deveto mjesto u kategoriji do 71 kg, dok je Slaven Rajković iz Istarskog borca zauzeo 16. poziciju u kategoriji do 80 kg.

Na seniorskom prrvenstvu član Rovinja Oleksandar Nedzvetski u kategoriji do 74 kg osvojio je brončanu medalju. Nedzvetski je u prvoj borbi poražen od kasnijeg prvaka, nakon čega se kroz repasaž probio do bronce.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter