HRVANJE

PH slobodnim stilom za starije dječake i juniore: KNEŽEVIĆU ZLATO, TOPOLKU I MILJEVIĆU BRONCE

| Autor: Ivica CEROVAC
NA VRHU POBJEDNIČKOG POSTOLJA - Dario Knežević

NA VRHU POBJEDNIČKOG POSTOLJA - Dario Knežević


Na zagrebačkoj Peščenici održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom za uzraste starijih dječaka i juniora.

Okupilo se 16 klubova sa 101 hrvačem, a boje naše županije branio je Istarski borac. Pulski klub nastupio je u uzrastu starijih dječaka sa četvoricom svojih predstavnika i kući se vratio s tri medalje. Zlatnom se okitio Dario Knežević, bronce su oko vrata stavili Matej Topolko i David Miljević, a Istarski borac je u konačnici osvojio četvrto mjesto u ovom uzrastu, iza Sesvetskog Kraljeveca, Hrvatskog dragovoljca i Zagreba.

Dario Knežević je nastupio u kategoriji do 68 kg i voljom ždrijeba bio je slobodan u osmini finala, nakon čega se s tri pobjede popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. U četvrtfinalu je svladao Hrvoja Naglića iz Gospića, u polufinalu klupskog kolegu Mateja Topolka te u finalu Ivana Ilića iz Šibenika. I Topolko je svoj nastup započeo u četvrtfinalu pobjedom nad Lovrom Belićem iz varaždinske Vindije, da bi nakon poraza od Kneževića u borbi za broncu nadjačao Gospićanina Naglića. Imao je Istarski borac i trećeg predstavnika u ovoj kategoriji, Slavena Rajkovića koji je svoj nastup završio porazom u osmini finala od Viga Moslavca, člana Vindije.

David Miljević je do bronce stigao u kategoriji do 62 kg, koja je okupila petoricu hrvača te su se borili svatko sa svakim. Mladi Puljanin je u prve dvije borbe svladao Darija Samardžiju iz Zagreba i Tina Mežnarića iz Vindije, nakon čega je poražen od Tomislava Ivića iz Sesvetskog Kraljeveca i Martina Filajdžića iz zagrebačke Like te je svoj nastup okončao na trećoj poziciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter