HRVANJE

Državno prvenstvo za starije dječake: ISTARSKOM BORCU DVA ZLATA I BRONCA

| Autor: Ivica CEROVAC
EKIPNO TREĆI - Hrvači Istarskog borca s trenerima

EKIPNO TREĆI - Hrvači Istarskog borca s trenerima


U Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim stilom za starije dječake (U-15). Okupilo je 21 klub, sa 110 hrvača podijeljenih u 11 težinskih kategorija, a kad se na kraju podvukla crta, najuspješnijim se pokazala zagrebačka Lika, drugo mjesto osvojile su Sesvete, dok je treće pripalo pulskom Istarskom borcu. Pulski klub nastupio je u Zagrebu sa šestoricom svojih članova koji su osvojili tri medalje. Zlatom su se okitili Jure Rajković i Dario Knežević, dok je do bronce stigao Matej Topolko.

Jure Rajković je nastupio u kategoriji do 62 kg i na putu do najviše stepenice pobjedničkog postolja upisao je pet pobjeda. Redom su pred njim padali Marko Biško (Sesvetski Kraljevec), Mislav Murlin (PIK Vrbovec), Tvrtko Vujasić (Petrinja) i Martin Filajdžić (Lika Zagreb), da bi u finalu bio bolji od Lovre Strike (Zadar).

Njegovom klupskom kolegi Dariju Kneževiću do zlata u kategoriji do 68 kg trebala je jedna pobjeda manje. Na startu je svladao Josipa Šustera (Sesvete), potom je nadjačao Lovru Belića (Vindija Varaždin) i Leona Prugovečkog (Slatina), a način kako mu se suprotstaviti nije u finalu pronašao niti Vigo Moslavac (Vindija Varaždin).

Matej Topolko je broncu osvojio u kategoriji do 75 kg. U prvom kolu svladao je Andriju Mikulića (Herkul Zagreb), u drugom upisao poraz od Ivana Ilića (Šibenik), nakon čega je u repesažu bio bolji od Ivana Grdića (Hrvatski dragovoljac Zagreb) i Hrvoja Naglića (Gospić) te tako stigao do odličja.

Njima se nisu uspjeli okititi preostala trojica članova Istarskog borca koji su nastupili na prvenstvu. Leon Erdeš osvojio je peto mjesto (do 44 kg), Slaven Rajković deveto (do 68 kg), dok je David Miljević završio kao 12.

Po jednog predstavnika u Zagrebu imala su još dva kluba s područja naše županije. Član Buja Momčilo Ščekić osvojio je peto mjesto (do 62 kg), dok je hrvač Poreča Samuel Momić svoj nastup zaključio na sedmoj poziciji (do 68 kg).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter