ISTARSKI HRVAČI NASTUPILI NA KVALIFIKACIJAMA

Zlata za Juru Rajkovića i Hamida Pašalića

| Autor: Ivica CEROVAC
PULJANI U VRBOVCU - Jure Rajković drugi zdesna

PULJANI U VRBOVCU - Jure Rajković drugi zdesna


U Vrbovcu su održane kvalifikacije za međunarodni hrvački "Božićni turnir 2022", koji je na rasporedu 17. prosinca. Okupile su 148 hrvača iz 21 kluba, 96 u uzrastu dječaka i 52 u uzrastu kadeta, a prolaz dalje izborilo je šest najboljih dječaka i četiri najbolja kadeta u svakoj težinskoj kategoriji.

Boje naše županije branili su članovi Buja, Poreča i Istarskog borca iz Pule, ukupno njih osam, po četvorica u svakom uzrastu. Najbolji rezultat kod dječaka ostvario je predstavnik Buja Hamid Pašalić, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 38 kg svladavši pritom četvoricu protivnika - Danijela Majića (Petrinja), Romana Baka (Gospić), Tadeja Vujića (Lika Zagreb) i Pavla Batinovića (Hrvatski dragovoljac Zagreb). Treće mjesto zauzeo je u kategoriji do 62 kg Dorjan Bubičić, član Poreča, koji je u četvrtfinalu pobijedio Hrvoja Vargu (Metalac Zagreb), potom u polufinalu izgubio od kasnijeg pobjednika Davida Vilka (Slatina) te u borbi za broncu nadjačao Franju Ivoša (Slatina). Preostala dvojica porečkih dječaka, Alex Šantor (do 41 kg) i Luka Rajko (do 44 kg), nisu upisali niti jednu pobjedu u ukupno sedam borbi koje su imali te su završili na začelju poretka u svojim kategorijama, osvojivši peto i sedmo mjesto.

U uzrastu kadeta perjanica naše županije bio je Jure Rajković iz Istarskog borca, koji je s tri pobjede slavio u kategoriji do 65 kg. U prvoj borbi svladao je člana Buja Momčila Ščekića, koji je potom poražen i u dvoboju za broncu te je osvojio peto mjesto. Rajković je, pak, nakon njega nadjačao Martina Filajdića (Lika Zagreb) i Luku Boškovića (Sesvete). Istarski borac imao je predstavnika i u kategoriji do 71 kg, Darija Kneževića koji je zaustavljen u prvoj borbi te je u konačnici zauzeo deveto mjesto. Poraz na startu upisao je i član Poreča Nikolas Legradi, ali kako su u kategoriji do 110 kg nastupila samo dvojica hrvača, osvojio je drugo mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter