SUPERSPORT DRUGA LIGA

VELIKA FOTOGALERIJA / Istarski derbi pripao domaćinu, ali nije pružio zadovoljavajuću igru Uljanika i Jadrana


Autor: Boris Vidulin


Rutinski, onako kako to čine iskusne momčadi, mada su obje u istarskom derbiju bile mlade, pulski Uljanik je pobijedio porečki Jadran. Stigli su taako »brodograditelji« nakon četiri kola do pobjede, dok je gostima samo produbljena krizu koja traje od početka prvenstva, i to ne samo rezultata. Tri su boda ostala u Puli zahvaljujući jednom od najiskusnijih, centarforu Robertu Periću-Komšiču koji se dva puta našao točno tamo gdje treba biti, a nakon grešaka gostujuće obrane. Ne, nisu Porečani poklonili pobjedu Uljaniku, oni su je pošteno izborili, ali je dojam da su im put do nje olakšali s dva nesmotrena poteza. I dok se za prvog može reći da je to čisti splet nesretnih okolnosti, drugi pogodak ide na dušu stoperu Radmanu i vrataru Mariću. A sve je to trenutni odraz svega što se događa u i oko kluba s Velog Jože.

Grede

Uljanik je u susret ušao samo bez ponajboljeg pojedinca Benjamina Pajkovića zbog bolesti, dok je od standardnih igrača Paolo Grbac bio na klupi. Porečka momčad, pak, je morala igrati bez požutjelih Filipa Šverka i Borisa Mikloša, a oni u svakom slučaju više znače porečkoj momčadi, ako zbog ničeg drugog, onda zbog širine kadra.

Puljani su u istarski derbi krenuli rezervirani. Doduše, tako nešto učinili su i u svoje dvije posljednje domaće utakmice, samo što su ih protivnici kaznili, a Jadran za to nije imao snage. Prepustili su Puljani inicijativu porečkoj momčadi, odnosno Jadran je odbio bilo kakav domaći pritisak i kontrolirao sredinu terena, ali nije ostvario nadmoć na travnjaku. Istina je da su u startu derbija na Verudi jedni i drugi pogodili grede.

Za Puljane je to učinio Luka Đuranović iskosa na desnoj strani sa sedam metara, vratar je obranio udarac, a lopta se uz pomoć grede odbila u igru. Na drugoj strani to je učinio Krasnići kada je pucao iskosa, a lopta je, također, odsjela na gredi.

Pucao je i Kristian Batelić, pravo u krilo vratara, a najveću priliku propustio je Robert Perić Komšić kada je izbjegao zaleđe, pojavio se pred vratara, koji mu je, u rukometnom stilu, nogom obranio nejak udarac. Jadran je djelovao bolje, nije to bilo ništa spektakularno, ali shodno očekivanjima pozitivno su iznenadili jer su igrali lijepo i povremeno kroz brzi protok lopte na sredini terena dolazili u zonu udarca. Imao je inače neprimjetni Ivetić nekoliko puta bolja rješenja od udarca prema pulskim vratima koja su završavala u bloku domaćih braniča. Pokušao je i Radman iz slobodnog udarca, jako i silovito, ali zamalo je bio neprecizan.

Buđenje i pad

Nastavak je donio buđenje domaćih nogometaša, koji su iz svlačionice izašli agilniji i to zorno prikazali na terenu jer su igru u cijelosti premjestili na polovicu protivnika. Odnosno, nastavak je donio veliki pad u porečkoj igri. Rani prvi pogodak Uljanika dao je pulskim igračima dodatni poticaj da nastave igrati kako su krenuli u drugo poluvrijeme, a Porečane je samo deprimirao jer su pogodak uistinu primili na nesretni način. Luka Đuranović je na desnoj strani dobio loptu u »tunel« i povukao ju do korner linije i centrirao u sredinu, na nju je u padu natrčao Oliver Sumić u nadi da ju izbije nespretno ju je zahvatio, tako da je ona samo preletjela suigrače i vratara Filipa Marića te pala na drugu stativu pravo pred Perić-Komšića kojemu nije bilo teško s pola metra podmetnuti nogu kako bi ju skrenuo u nebranjeni dio mreže - 1:0.

Koliko su bili utučeni zbog te činjenice Porečani, a do tada nisu igrali loše, ali su opet bili u rezultatskom minusu, pokazala je 66. minuta kada su si doslovno sami dali gol. Ponovo je Đuranović probio stranu, ponovo je prizemno ubacio loptu pred porečka vrata, vratar se polegnuo i uhvatio ju u ruke, ali mu je lopta nekako izmigoljila iz ruku, a Vedran Radman mu je priskočio u pomoć pa su je uz pomoć golmanovih ruku i Radmanovih nogu odbili od prve stative na drugu, gdje je mirmo stajao Perić-Komšić i čekao što će se dogoditi. Dogodilo se da mu je lopta došla pred noge i na identični način gurnuo ju je u gol s pola metra - 2:0.

Tu su splasnule sve nade gostiju u pozitivan rezultat, nekoliko kontri upropastio je Jabita, Al Tharwan je dva puta udarcima s distance bio neprecizan i bio je to sve što je porečka momčad pokazala do kraja susreta. Uljanik zadovoljan vodstvom nije više toliko silio u ofenzivnim akcijama, kontrolirao je susret do samog kraja te nije dozvolio da ih i slučajni gol protivnika dovede u neizvjesnu završnicu, a mogao je nekoliko bržih tranzicija puno bolje završiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter