velike oscijalicije

Porečki "fenjeraš" na Verudi protiv Uljanika želi uhvatiti konkurenciju


Autor: Boris VIDULIN
PROMIJENIO DRES - Paolo Matteoni

PROMIJENIO DRES - Paolo Matteoni


Ono što trenutno proživljava trener Jadrana Dalibor Šuran doživio je i prošle godine, porečka momčad je ponovno »fenjeraš« drugoligaške konkurencije. Nije mu strano biti u ovakvoj situaciji, a iako ju je nastojao izbjeći nije uspio iz više razloga. Nova prilika da se u rubrici pobjeda konačno pojavi broj jedan, a izbriše nula, je danas na Verudi u srazu s Uljanikom.

I kako to obično biva, u tim susretima nije bitna trenutna forma i bodovna zaliha. Motiv i nekakav poseban naboj daje sama činjenica da je to lokalni derbi. No, ima li Jadran snage, ima li u krajnjem slučaju i kvalitete, da pobijedi Uljanik? Usto, porečki trener se ne osjeća dobro, popustio je dva treninga, posljednji susret vodio je pod temperaturom, jedva da uspijeva i pričati.

Velike oscilacije

- Imamo velike oscilacije u igri i to me zbunjuje. Od odličnog drugog dijela u Hrvacama, do očajne igre protiv Jadrana Luka Ploče. Bili smo loši u posljednjem domaćem susretu u subotu, nismo postojali na terenu i to u kolektivnom smislu. Nedostajalo je trke, htjenja, borbenosti, duel igre, stajali smo daleko od protivnika, svaka lopta je bila njihova i tako se ne može igrati niti kontra županijskog ligaša. Vjerujem da imamo i kvaliteti i snage biti bolji od Uljanika, ali obavezno moramo promijeniti odnos prema igri i izbjeći sve ovo negativno što sam prije naveo - ističe Dalibor Šuran.

Nije zadovoljan porečki trener što se baš u ovom trenutku igra protiv Uljanika.

- Da mogu birati radije bi izabrao neku drugu momčad jer je ova utakmica specifična. Igramo prvi put službenu utakmicu u Drugoj ligi protiv kluba iz naše županije i normalno je da su okolnosti drugačije. O Puljanima znam da igraju jako dobro u polju, velika većina njih su školovani igrači prvoligaškog kluba, imaju dobrog trenera i ugodno su me iznenadili s obzirom da im je ovo premijerna sezona. Vidio sam da su u nekim utakmicama imali manjak sreće, neke golove dobivali pred sam kraj, tako da su su mogli imati i pokoji bod više - hvali Šuran današnjeg protivnika..

Jadran, međutim, nema previše izbora. Konkurenti su bodovno odmakli pa je vrijeme za porečki trobod.

- Svjesni smo toga. Svjesni su i igrači te bez obzira tko bude igrao, danas im ne treba motiv. Uljanik je dovoljan motiv, i stanje na ljestvici bi ih moralo povući do želje da dođu do pobjede. E sada, da li će ta želja biti dovoljna, ne znam, ali moramo svesti greške na najmanju moguću mjeru. Kako u obrani, tako i u napadu, i već su nam akcije veće. Mi smo u subotu izgubili 0:5, možda je rezultat previsok, ali točno je ogolio naše nedostatke koje smo imali, pa se nadam da ćemo danas izbjeći tu nekakvu mlitavost koja je bila prisutna na terenu. Želim vjerovati da je za taj poraz imao utjecaj što smo u nekoliko dana morali dva puta na dugoj gostovanje autobusom, pa je to uzelo danak. Ne znam, današnja utakmica će dati odgovore na takve stvari - smatra Šuran.

Izostanak Radmana

Zanimljivo je da je istarski drugoligaški derbi pomaknut na sredinu tjedna zbog Vedrana Radmana pred kojim je ženidba, a on vrlo vjerojatno neće igrati.

- Ne znam što bi rekao. Tako su se poklopile neke stvari i vrlo vjerojatno na njega ne možemo računati upravo zbog tih dana koji su pred njim. Ima nas malo, nemamo veliki kadar i svaki izostanak, poglavito ako se radi o iskusnom igraču kakav je Radman, iziskuje određene promjene u momčadi koje će se osjetiti na terenu. Osim njega, upitan je i nastup Ivana Jakovčića, vidjet ćemo kako će se osjećati danas pa ćemo donijeti odluku o njegovom (ne)nastupanju - rekao je za kraj Dalibor Šuran, promuklim glasom, zvučao je upravo onako kakvo je trenutno stanje u momčadi, no samo današnji pozitivni rezultat, a to bi bio i jedan bod, može sve okrenuti i pokrenuti na bolje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter