DRUGA NL

Pred istarskim tandemom su susreti 2. kola

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Jadran i Uljanik danas nastavljaju sa svojim prvenstvenim obavezama, Porečani na svom terenu, dok će Uljanik na svoje prvo gostovanje u Ploče koje je ujedno i najduže u ligi. Tamo će ih dočekati Jadran Luka Ploče kojem će to biti druga domaća utakmica, nakon što su u prvom kolu na svom terenu pobijedili Grobničan 2:1.

Teži ispit

Uljanikovci ponovo neće biti kompletni, prvo kolo propustilo je pet, a u drugom kolu trener Sergej Banović neće moći računati na čak osmoricu igrača. Svoje mjesto u autobusu koji je još jučer krenuo put Dalmacije, što zbog ozljede, radnih obaveza ili viroze, nisu našli Kristian Batelić, Sebastian Jokić, Domagoj Maks Jereb, Luka Radonić, Andrea Parezanović, Lorenzo Travaglia i Ikpoma Caleb. Bez obzira na to, vjera u pozitivan rezultat ne napušta »brodograditelje«. Prvo kolo je pokazalo puno toga dobrog, doduše sada je pred njima i drugačiji protivnik, koji je usto nemilosrdan na svom terenu pa će Puljanima vjerojatno biti puno teže.

Ono što će početkom ove drugoligaške sezone doživjeti nogometaši Jadrana nije zabilježeno nikada u povijesti kluba. Oni će prvih pet službenih utakmica u ovoj sezoni odigrati u Poreču, na svom »Velom Joži«. Nakon što je odrađena obveza prvog kola protiv Radnika, a nekoliko dana kasnije i kup susret s istim protivnikom, slijedi novi domaći susret protiv Kustošije. Oni su tražili zamjenu domaćinstva zbog obnove travnjaka, pa potom porečkom klubu slijedi domaći susret trećeg kola protiv Mladosti Ždralovo i onda za samo tri dana kup utakmica ponovo s istom momčadi iz Ždralova.

U 17 sati

Prvi bod je već na kontu, apsolviran je Radnik, a nakon prolaska u daljnje natjecanje u kupu, danas slijedi Kustošija. Oni su u prvom kolu podijelili bodove protiv Trnja (1:1) i u srijedu bili uvjerljivi u kup utakmici protiv Poleta Sv. Martin na Muri (3:0), a zanimljivo je da su najmlađa momčad lige. Sve su to nogometaši između 18 i 21 godine koji su predvođeni 35-godišnjim Markom Gujom, igračem koji je igrao u Austriji i zagrebaškim drugoligašima te Ante Puljićem koji ima 36 godina i iskustvo igranja u Hajduku, Dinamu, Lokomotivi, belgijskom Gentu te posljednje tri godine u Izraelu.

Za vjerovati je da se Jadran rekuperirao, da 120 napornih minuta u utorak neće bitno utjecati na njihovu prezentaciju jer treba iskoristiti niz domaćih susreta kako bi se skupilo što više bodova.

Sigurno je da im u tome neće pomoći Vedran Radman zbog privatnih obveza, dok je pod velikim znakom pitanja Stefan Stošić koji je ozlijedio kuk pa će se o njegovom nastupu odlučiti neposredno pred početak susreta. Obje su utakmice na rasporedu danas u 17 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter