NOGOMET

Pripreme istarskih drugoligaša: Uljanik remi s Orijentom, Jadran slavio u Umagu

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Mihael Stojanović)

(Snimio Mihael Stojanović)


Uljanik i Jadran nastavljaju s odigravanjem prijateljskih utakmica u sklopu priprema za Drugu NL. Porečani su zamijenili domaćinstvo s Umagom, no to im nije smetalo da upišu pobjedu golovima Bambe i Hmure. Josip Hmura je novopridošli napadač Jadrana koji je prije dvije godine već imao jednu epizodu u Poreču, kao posuđeni igrač Istre 1961, nakon čega se otisnuo u Austriju i Sloveniju i sada se ponovo vraća na domaće terene. Što se tiče suradnje s pulskim prvoligašem, od nje očito neće biti ništa jer se niti nakon skoro mjesec dana nitko nije pojavio na treningu Jadrana pa će se Porečani morati okrenuti nekim drugim opcijama, odnosno više rangiranim klubovima kada u Puli za to ne postoji interes.

Jadran je proteklog tjedna saznao i ime protivnika s kojim će se sučeliti u pretkolu Kupa HNS-a, biti će to Radnik Križevci. Na taj način bit će to dvostruki program istih protivnika jer se Kup igra 28. kolovoza u 17.30 sati, a samo četiri dana ranije isti suparnici igrat će u sklopu prvog kola Druge NL. Banjole će istog dana biti domaćin Mladosti iz Petrinje koja je prošle godine završila na 15. mjestu Treće NL centar.

Uljanik je za protivnika imao znatno težeg suparnika, prvoligaš s Krimeje je gostovao u Medulinu i upisan je remi bez pogodaka. Kod Uljanika je bilo podosta izostanaka, ali su se pojavila dva nova imena, Krivičić i Trshani, a njihov je status još nepoznat.

ULJANIK0

ORIJENT 19190

Igralište br. 6 Arena Hospitality Grupe u Medulinu. Sudac: Patrik Beniković (Pula).

ULJANIK: Šteko, Žiković, Zgrablić, Parezanović, Sinožić, Topić, Ahmeti, Žgomba, Krivičić, Batelić, Perić-Komšić (još su igrali: Kocijančić, Lenić, Simeunović, Radonić, Trshani, Travaglia).

ORIJEN 1919: Curać, Braut, Bagadur, Tadejević, Bodetić, Kordić-Gružić, Valjan, Galešić, Monjac, Bubnjar, Faal (još su igrali: Baždarić, Švrljuga, Prpić, Zuliani, Anušić, Milanović, Medojević, Kovačević, Močilovski, Lee, Zrilić).

UMAG0

JADRAN2

Gradski stadion u Umagu. Sudac: Nico Celić (Umag). Strijelci: 0:1 Bamba (6), 0:2 Hmura (25).

UMAG: Boglić, Kraljević, Šusterajter, Bolčević, Ravlić, Sirotić, A. Manić, Krčalić, Đuričin, Čavarović, Jašarević (još su igrali: Tutmić, Kavrečić, Jalušić, J. Manić, Podunavac, Radek, Miličević, Šiljeg, Višković).

JADRAN: Marić, Šverko, Martić, Mendiković, Tošić, Al Tharwan, Mikloš, Matteoni, Bamba, Hmura, Krasnići (još su igrali: Stošić, Kodrnja, Bernobić, Jakovčić, Radman, Hrvatin, Buljan, Lilić).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter