Održan 4. XCM Rakalj MTB maraton

Izdržljivost odmjerilo 129 natjecatelja

| Autor: Goran Rojnić
(4. XCM Rakalj MTB maraton)

(4. XCM Rakalj MTB maraton)


Na 4. XCM Rakalj MTB maratonu snagu, izdržljivost i vještinu vožnje odmjerilo je 129 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije. Pobjednik maratona na 61 km dugoj stazik, s nešto više od 1.300 m uspona, je Slovenac Boštjan Hribovšek s vremenom 2:38:58, a pobjednica iste staze u ženskoj kategoriji je Maja Bonačić s vremenom 3:18:16. Na kraćoj, 35 km dugoj stazi, s 600 m uspona, pobjedu su slavili Silvija Orlović s vremenom 2:02:40 u ženskoj kategoriji i David Sandić s vremenom 1:24:17, koji je kao pobjednik usto i prvi ušao u cilj.

Atraktivni XCM Rakalj maraton u brdskom biciklizmu ove je godine uvršten u Kup Hrvatske, a licencirani biciklisti su se natjecali u čak devet kategorija, prema pravilniku HBS-a. MTB utrka privukla je i broje gledatelje, ljubitelje tog atraktivnog sporta, koji su uzduž staze bodrili natjecatelje. Najljepše vizure na dolazak biciklista i njihovu vožnju put šetnice Stjepana Hausera pružale su se s vidikovca kod crkvice sv. Agneze u Starom Raklju.

Biciklisti i njihove pratnje, društvo i obitelji ponijeli su sa sobom uspomenu na fantastičan vikend MTB avanture te predivne pejsaže, bajkovite uvale, šumske puteljke i izazovne tehničke segmente. Destinacija je MTB eventom privukla aktivne goste, predstavila svoje adute outdoor ponude i sportskog doživljaja - izjavila je Maja Bizjak, direktorica TZO Marčana.

4. XCM Rakalj mountain-bike maraton organizirao je BK AXA, uz podršku TZ Općine Marčana, Općine Marčana, DVD-a Marčana i Mandalene d.o.o.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter