GRADSKO VIJEĆE

Zoričić poručio Mirkoviću: "Stalno vam je ta tema na ustima, ali meni u usta nećete staviti interes krupnog kapitala"

| Autor: Glas Istre
Noel Mirković (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Noel Mirković (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Noel Mirković (Možemo!) na aktualnom satu pitao je zašto se nogometno igralište, planirano za Valkane, nije počelo graditi na Marsovom polju. Pritom je implicirao da se igralište gradi na Valkanama zato što to odgovara investitorima u hotel Valkane koji se planira odmah pored. To je potkrijepio rekavši da su na sastanku oko igrališta bili i predstavnici investitora u hotel Stevan Muidža i Zoran Kostić.

Sanja Radolović (SDP) je tražila povredu poslovnika i rekla da to nije istina, jer su Muidža i Kostić tamo bili zato što se istovremeno razovaralo i o hotelu.

- Očito su vas krivo informirali, poručila je Mirkoviću, a Dušici Radojčić je rekla da se "tamo prešetavala po igralištu Pula ICI i razgovarala s Kostićem i Muidžom o hotelu".

Zoričić je pojasnio da je Država Marsovo polje dala Gradu za sportsko-rekreacijsku zonu, a ne za nogometni klub, što je slučaj na Valkanama gdje je igralište predviđeno za djecu NK Uljanika.

- Stalno vam je ta tema na ustima, da se igralište gradi za hotel. Ali meni u usta nećete staviti interes krupnog kapitala. Vrlo sam jasan što se tiče igrališta. Vi možete maštati da je igralište lakmus papir za hotel, ali to nije tako. I vi sami znate da to nije istina, rekao je Zoričić i napomenuo da će Marsovo polje biti zeleni i javni prostor.

Drago Marić (SDP) je izrazio nezadovoljstvo što su se na nedavnoj prezentaciji igrališta Valkane zloupotebljavala djeca za političke potrebe.

Zoričića je pitao kad će igralište biti gotovo, a on je rekao da će biti do kraja godine. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter