EDUKACIJE I RADIONICE

START-UP AKADEMIJA: Završeno prvo "Prvenstvo Istre" u poduzetničkim idejama. Pobjednik osmislio hotel za kućne ljubimce


* Pobjednički projekt nazvan je hos.PET.ality i hotel bi bio prvi takve vrste na području Umaga i okolice. Osim smještaja nudio bi i dodatne aktivnosti i usluge za ljubimce i njihove vlasnike.

* Drugo mjesto osvojile su Ines Pruginić, Matea Selimović i Patricia Šverko s aplikacijom za studente za brži i lakši pronalazak stana. Treće mjesto osvojio je Tedi Zgrablić s idejom "BikeTouring Pazin"

 

U Istarskoj razvojnoj agenciji održana je završnica prvog ciklusa Start-Up akademije, svojevrsnog "Prvenstva Istre" u poduzetničkim idejama koje su osmislili Puljani Amel Hadžipašić i Tauta Molar i koje je na Poluotoku izazvalo veliki interes. U sedam istarskih gradova i općina na edukacijama i radionicama sudjelovalo je ukupno 313 polaznika, preko 50 predavača i panelista, a 19 poduzetničkih ideja plasiralo se u finale. Odabrani su predstavili svoje ideje u IDA-i, a potom je u lokalu Shipyard održano proglašenje pobjednika. Najboljim se, po izboru stručnog žirija, pokazao projekt Danijela Korenika iz Umaga koji je zamislio mali hotel za kućne ljubimce.

Projekt je nazvan hos.PET.ality (na engleskom "pet" je kućni ljubimac) i hotel bi bio prvi takve vrste na području Umaga i okolice. Osim smještaja nudio bi i dodatne aktivnosti i usluge za ljubimce i njihove vlasnike.

Korenik, inače turistički djelatnik koji obožava životinje, ispričao nam je kako je uočio da sve više turista na odmor dolazi u pratnji svojih čupavih članova obitelji, no suočavaju se s problemom pronalaska smještaja koji prihvaća kućne ljubimce. Njegov poduzetnički projekt - mini hotel za kućne ljubimce - rješenje je tom problemu, kazao nam je Korenik, dodajući kako bi njegov hotel prihvaćao male kućne ljubimce.

- Ljudi automatski to povezuju sa psima i mačkama, ali bilo bi tu mjesta i za kuniće, hrčke, iguane, veli nam Korenik, dodajući kako mnoge životinje, u vrijeme godišnjih odmora, nažalost završe na cesti upravo zato što vlasnici nemaju gdje sa njima.( Borka PETROVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter