PLAN SPAŠAVANJA

ULJANIK SE ČISTI I MAČKE MORAJU VAN Za sterilizaciju i kastraciju treba skupiti 24 tisuće kuna. AKO STE U MOGUĆNOSTI, POMOGNITE IM!

| Autor: Borka PETROVIĆ
U Uljanika još živi više od stotinu maca (Borka PETROVIĆ)

U Uljanika još živi više od stotinu maca (Borka PETROVIĆ)


Nakon što se mace steriliziraju, odnosno kastriraju, uzet će se na oporavak u udrugu Fido, gdje se priprema sklonište baš za njih, kaže volonterka Andrea Aljić, uz poziv svima koji mogu pomoći * Akcija prikupljanja donacija može se pratiti u Facebook grupi "Mačkarice za Uljanik"

Bivše brodogradilište Uljanik se čisti i mačke koje ondje obitavaju desetljećima, moraju napustiti svoje stanište. Ako se za njih ne nađe rješenje i ne maknu se iz kruga brodogradilišta, mace će, nažalost, nastradati. Udruga Fido već duže vrijeme hrani i brine se o macama iz Uljanika, dosta ih je već sterilizirano, no u krugu brodogradilišta ostao ih je još velik broj. Trenutno tu živi 50-ak ženki i 60-ak mužjaka koje bi trebalo pod hitno sterilizirati i kastrirati da bi se spriječilo daljnje razmnožavanje i ostale posljedice koje nosi stalno koćenje.

foto

Pomoć je dobrodošla i za gradnju skloništa za mačke

No, tu dolazimo do problema. Kako doznajemo, Grad Pula je sklopio ugovor s Veterinarskom ambulantom Andar i ove godine je ispunjena kvota;,sterilizirano je 150 mačaka što je financirano iz gradskog proračuna. Kako ih je u Uljaniku ostalo još jako puno, spomenuta udruga i volonteri moraju se sami snaći. Budući da je broj mačaka velik, velik će biti i račun.

Svi koji mogu pomoći mogu to učiniti uplatom na račun: Vlatka Medvedec, Zagreb, IBAN: HR8223400093206122390 (PBZ). Za uplate iz inozemstva: SWIFT code:PBZGHR2X. PayPal: [email protected].

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter