NAJBOLJI PAZINJANI ZA 2018.

U srcu Istre izabrani najbolji sportaši za prošlu godinu: LAUREATIMA PROGLAŠENI MARTA JEDREJČIĆ I FILIP MATIJAŠIĆ


Dio velike pazinske sportske obitelji, koja djeluje pod okriljem Zajednice sportova, okupio se u srijedu u polivalentnoj dvorani Školsko - gradske sportske dvorane u srcu Istre na tradicionalnoj svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja klubovima i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini, a pred okupljene su stali i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima te oni koji su zaslužili posebne nagrade i priznanja.

Sport preslikati u život

- Prošla, 2018. godina bila je iznimno uspješna, kako za sport na Pazinštini, tako i za hrvatski sport. Veseli nas što je i naša sredina imala predstavnike na velikim natjecanjima, a vesele i ostvareni rezultati što je rezultat rada samih sportaša, ali i klubova, trenera i svih institucija koji su uključene, kao i svih onih društveno odgovornih subjekata koji pomažu sport u Pazinu. Čestitke ovogodišnjim laureatima, a njima i svim našim vrijednim sportašima mogu poručiti da sport trebaju preslikati u život, te će onda biti sigurno dobri i uspješni ljudi, kao što su sada sportaši, rekao je gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, na početku svečanosti.

Najbolji i najuspješniji među pazinskim sportašima lanjske su godine bili sportska penjačica Marta Jedrejčić, boćar Filip Matijašić, rukometašice Pazina i košarkaši Pazina, koji su ponijeli titule najboljih za prošlu godinu u četiri prestižne kategorije: sportašica, sportaš, ekipa i momčad.

Marta Jedrejčić članica SPK Hiperaktiv obranila je laskavu titulu te je drugu godinu za redom okrunjena kao najbolja sportašica grada. Lani je dominirala među starijim juniorkama na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini gdje je osvojila ukupno osam titula najbolje. Okušala se i među seniorkama gdje također bilježi uspješne nastupe te je oduševila 3. mjestom u disciplini brzinsko, a uspjeh dobiva dodatno na težini uz činjenicu da stijena za treniranje ove discipline postoji samo u Zagrebu i Splitu.

- Nagrada za najbolju sportašicu grada od lanjske godine dala mi je poticaj za još veći rad i dovela do svih ovih rezultata. Moram se zahvaliti trenerima, koji su mi uvijek podrška i na raspolaganju kada treba. Hvala i roditeljima koji su tu da proslave moje uspjehe, a kojih se nadam da će biti još puno, rekla je Marta Jedrejčić po primanju nagrade.

Primati nagrade lanjske je godine, pak, navikao stalni kadetski i juniorski reprezentativac Hrvatske Filip Matijašić, Cerovljan koji brani boje prvoligaša BK Pazina. Svakako je njegov najveći uspjeh, koji ga je kod glasanja stavio ispred konkurencije, nastup na Svjetskom prvenstvu za juniore koje je održano u Jiaxing u Kini gdje se u paru klasično sa Lukom Gašparom okitio srebrnom medaljom. Također, Matijašić je kao igrač juniorske ekipe BK Pazin u jedinstvenoj HR boćarskoj ligi postao lanjske godine viceprvak Hrvatske, da bi predvodio i juniorsku selekciju BS Pazina s kojom je osvojio Kup Hrvatske u 2018. godine. S reprezentacijom je u 2018. godini još nastupio na četveroboju nacija u Francuskoj, Međunarodnom turniru za juniore u Klani i na Božićnom turniru u Rijeci, gdje su osvojili drugo mjesto između reprezentacija Monaca, Italije, Slovenije, Francuske i Srbije.

- Zahvalio bih se na nagradi, hvala svima koji su glasali za mene. Imao sam uspješnu lanjsku godinu za koju su svakako zaslužni ljudi iz kluba i trener Valter Ivančić. Moram se zahvaliti i svojim roditeljima koji me podržavaju, a da se ne "razjadi" i sestri. Ova je nagrada svakako poticaj za još bolje rezultate, rekao je Matijašić.

Poticaj za još bolje rezultate imat će i rukometašice RK Pazina, koje su nakon četiri godine primata zamijenile odbojkašice i stale na svečanosti na mjesto rezervirano za najbolju ekipu grada. Nagradu su zaslužile nastupima u 3. HRL – zapad gdje ostvaruju značajne rezultate. Zapažen uspjeh ostvarile su pazinske rukometašice ove jeseni u Kupu Hrvatske u kojem su porazile i bivše prvoligašice iz Pule te su odigrale polufinale kupa Istarske županije s doprvakinjama 2. HRL - zapad igračicama ŽRK Rudar iz Labina.

Nagrađena plejada mladih

Za najbolju momčad, košarkaše KK Pazina, odnosno njihove kadete, može se reći da su dosanjali svoj i klupski san te će 2018. bit upisana u povijesti pazinske košarke, a time i pazinskog sporta. Igrači rođeni 2001. godine i mlađi, kao pobjednici Regije zapad plasirali su se u Jedinstvenu kadetsku ligu gdje su imali priliku igrati protiv vršnjaka iz renomiranih klubova poput Cedevite, Cibone i Zadara. Upravo su pobjedom protiv Zadra u drugom kolu na domaćem parketu pokazali da nisu zalutali u ligu, a koju su na koncu završili na šestom mjestu.

Svečanost je bila prilika i da se, sada već tradicionalno dodijeli posebna nagrada SŠD Mladost koje djeluju pri OŠ Vladimira Nazora Pazin, čiji učenici sudjeluju na natjecanjima koje organizira ŠSS Istarske županije i koji je član HŠŠS RH, a gdje su sportaši škole proglašeni za 2. najuspješniji klub u Istri na osnovu postignutih rezultata na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini.

Nagrađeni su i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima: Sara Bulić (rukomet), Melani Zajc (odbojka), David Sloković (sportsko penjanje), Nataša Lambaš i Mateo Selar (kickboxing), Alan Srdot (karate), Filip Krnjus (nogomet), Gvido Guštin i Lana Brajković (košarka), Andy Milotić (boćanje). (Mladen PILAT)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter