važan infrastrukturni projekt

U PULI NISU ZABRANJENI GRAĐEVINSKI RADOVI TIJEKOM TURISTIČKE SEZONE Prva faza rekonstrukcije Šišanske ceste pred završetkom, nastavak ujesen

Buka s gradilišta najviše smeta iznajmljivačima turističkih ležajeva, a riječ je o rekonstrukciji 670 metara kolnika na dionici Šišanske ceste od Busolera do Škatara, koji će dobiti nogostup, javnu rasvjetu, oborinsku odvodnju i dva autobusna stajališta

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Šisanska cesta -(Dejan ŠTIFANIĆ)

Šisanska cesta -(Dejan ŠTIFANIĆ)


Već dulje vrijeme Šišanskom se cestom, na dijelu ravne dionice na Busoleru, prometuje uz pomoć privremenih semafora postavljenih na cesti. Vozi se samo jednim trakom budući da s desne strane ceste, promatrajući iz smjera Pule, još uvijek traju radovi. I jučer smo ondje uočili ogromnu rupu koja je ovdje nedavno iskopana. Okolni stanari bune se radi buke, najviše oni koji imaju turističke apartmane i raduju se svakom novom gostu koji su ponovno počeli pristizati u grad. Mnogi se pitaju zbog čega se građevinski radovi uopće odvijaju u sezoni i tako rastjeruju turisti, i to ne samo na ovoj lokaciji.

Iskopan upojni bunar

Naime, nije problem samo ova rupa, bune se i drugi Puljani čije goste u sezoni rastjeruje nesnosna buka s raznih gradilišta. Žitelji na Busoleru kažu da je ovdje iskopan upojni bunar dubok četiri i pol metra, zbog čega su svakodnevno trpjeli buku pikamiranja od 7.30 do 16 sati.

- Vidim da se spominje Medulin kao nespreman za sezonu i u radovima pa ne bih htjela da Pula ostane zakinuta za komentar. Zamislite si tu buku i komentare gostiju koji odsjedaju u kućama za odmor i apartmanima u blizini. Obratili smo se Cesti i Gradu s pitanjem zašto radovi ne započnu barem u ožujku nego krajem svibnja i dobili odgovor da Pula ionako nema zabranu gradnje (pa valjda trebamo šutjeti i poslati goste doma) i da nekoliko mjeseci traju dogovori, a onda tek kreću radovi, naravno početkom ljeta. Radovi ionako neće biti završeni nego će se nastaviti, kako kažu, nakon sezone kad opet dobiju sredstva i to možda nakon Nove godine, odnosno vjerojatno opet početkom nove sezone! Toliko o poželjnoj turističkoj destinaciji, požalila nam se jedna stanarka Busolera.

U gradskoj upravi potvrđuju da je doista iskopana upojna građevina za oborinske vode uz Šišansku cestu. Ti radovi su trajali od prve polovice svibnja do 17. lipnja, odgovaraju te napominju da Grad nije donio odluku o zabrani građevinskih radova u ljetnim mjesecima.

- Kao što je javnost već informirana, radovi su sastavni dio projekta rekonstrukcije dijela Šišanske ceste u sklopu čega će se izgraditi jednostrani nogostup, javna rasvjeta i oborinska odvodnja. Ovim zahvatom riješit će se još jedan važan infrastrukturni projekt od posebnog značaja za stanovnike Busolera, Šikića i Škatara, a koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu i kretanju pješaka te podići kvalitetu života naših sugrađana, napominju iz Grada.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter