PRIJEDLOG Urbanističkog plana uređenja

TURISTIČKO NASELJE PARADIŽ 2: Na 1,5 hektara još 10-ak novih turističkih objekata


Od 7. studenog do 7. prosinca zainteresiranoj javnosti biti će omogućen uvid u prijedlog Urbanističkog plana uređenja Turističkog naselja Paradiž 2 u prostoriji vijećnice Općine Svetvinčenat, dok će se javno izlaganje o prijedlogu UPU-a održati 20. studenog u prostorima Općine.

Opasnost od brisanja

Svakog radnog dana od 8 do 14 sati i utorkom do 17 sati građani i udruge mogu sudjelovati u javnoj raspravi o ovom prijedlogu dajući svoje primjedbe i prijedloge u zapisnik, ili ih mogu dostaviti u pisanom obliku u Jedinstveni upravni odjel Općine.

- Riječ je o neizgrađenom građevinskom zemljištu od nekih 15 tisuća metara četvornih u nastavku poznatog Paradiža 1. Vlasnik tog zemljišta, jedna tvrtka iz Rijeke, pokrenula je zahtjev za izradu ovog plana uređenja na kojem se planira 10 do 15 novih turističkih objekata. Uskoro bi trebali biti izrađeni takvi planovi i za područja Valle Carolina, ispod stanice Čabrunići, i Centrgnasi, uz cestu Svetvinčenat - Marići, jer će se inače sva ta turistička, a neizgrađena područja koja su bila planirana u prostornim planovima prije desetak godina, od 1. siječnja 2019. brisati. U Cetrgnasima se planira izgradnja hotela, a u Valle Carolina jednog cijelog turističkog naselja, objasnio je pročelnik Alen Doblanović.

Novi vlasnik

Dodao je da je Paradiž 2 bio uvršten u prostorne planove davno prije 2011. godine, međutim projekt nikada nije realiziran, a zemljište je u međuvremenu, točnije prije otprilike dvije godine, promijenilo i vlasnika koji bi sada zaista i trebao realizirati planiranu gradnju. Pročelnik Doblanović dodaje da se Općina raduje novim turističkim kapacitetima budući da iz godine u godinu bilježe sve veći broj turističkih noćenja na području općine, ali i upita za takvim smještajem. (P. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter