VALTURCI NEZADOVOLJNI

Stoljetna lipa bit će posječena zbog gradnje kružnog toka


Stoljetno stablo na trgu u Valturi, uz spomenik mještanima stradalim u Drugom svjetskom ratu, ustupit će mjesto kružnom toku. Kako su i strahovali stanovnici Valture da će lipa u centru pored crkve biti posječena da bi se mogao izgraditi rotor, tako nam je to jučer potvrdio i načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić.

- Riječ je o projektu kružnog toka koji je prezentiran na zboru mještana u Valturi, a gradit će se radi sigurnosti prometa. Nakon što je projekt napravljen uvidjelo se da će se morati izmaknuti lipa, autobusna stanica i spomenik. Kako je i uobičajeno, za posjećeno stablo posadit ćemo novo, ne jedno nego deset ako treba, rekao je načelnik Ravnić.

S time se ne slažu Valturci koji su nas obavijestili o takvim planovima i oni s kojima smo razgovarali na licu mjesta. Apeliraju na općinsku upravu da im ne diraju lipu i da slušaju njihove želje. Pritom su i neki od njih protiv toga da se seli spomenik poginulima u NOB-u, u njemačkim logorima i u fašističkom teroru. Neki od mještana tvrde i da je promet kroz Valturu slab te da zapravo nema potrebe za novim prometnim uređenjem. (Z. STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter