POŽAR U RAŠKOJ ULICI

SAZNAJEMO: Muškarac koji je zapalio stan na Kaštanjeru dobio je taj stan od Grada Pule za smiješno mali najam

| Autor: Marcello ROSANDA
Požar je ostavio velike posljedice

Požar je ostavio velike posljedice


Muškarac koji je prošli tjedan zapalio stan na Kaštanjeru i na taj način ugrozio sebe i susjede - dobio je taj stan od Grada Pule po povlaštenom najmu od 136 kuna mjesečno.

Podsjetimo, požar je izbio rano ujutro oko 6.30 sati nakon što je večer i noć prije 45-godišnjak unutra, prema tvrdnjama susjeda, stvarao buku. Oni kažu da je taj čovjek nedavno došao iz zatvora i od tada stvara probleme. Na koncu je ugrozio živote njima i njihovim obiteljima.

Susjedi su između ostalog tvrdili da je taj stan gradski te da je nedavno renoviran, što su potvrdili iz Grada Pule. Sve se to događalo u vrijeme bivše vlasti.

- Gradonačelnik Grada Pule je 22. listopada 2013. donio Odluku o zaključivanju Ugovora o najmu stana (sa zaštićenom najamninom) temeljem koje je s najmoprimcem istog dana sklopljen Ugovor o najmu stana. Predmet najma je stan u stambenoj zgradi u Puli, Raška ulica 7, 1. kat, površine 52,34 m2, koji se sastoji od dvije sobe, kuhinje, kupaonice, nužnika, hodnika i lođe. Visina zaštićene najamnine određena je u skladu s Uredbom o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje zaštićene najamnine te ona iznosi 136,80 kuna, ističu iz Grada.

Renoviranje stana čovjeku koji ga je na kraju zapalio dogodilo se 2020. godine.

- Budući da su u spomenutom stanu utvrđena oštećenja koja su mogla utjecati na sigurnost i zdravlje najmoprimca, ali i drugih stanara stambene zgrade, Grad Pula je sukladno obvezi koja proizlazi iz obveznopravnog odnosa s najmoprimcem i Zakonu o najmu stanova tijekom rujna i listopada 2020. poduzeo odgovarajuće radove. Kontrolnim pregledom utvrđena su dva oštećenja i to na stropu u dnevnoj sobi te u kupaonici koja su sanirana postavljanjem novog stropa od knauf konstrukcije u dnevnoj sobi te saniranjem poda u kupaonici kako bi se spriječilo potencijalno prodiranje vode u stan koji se nalazi neposredno ispod, pojašnjavaju iz Grada Pule, dodavši da intenzivno surađuju s nadležnim institucijama na utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do ovog štetnog događaja te će po potrebi donijeti daljnje odluke u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

- Koristimo priliku zahvaliti se svim građanima koji su pravovremenom reakcijom spriječili nastanak veće štete u stambenoj zgradi te Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pula koja je dala veliki doprinos u gašenju požara i zaštiti imovine građana, zaključuju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter