BILJEŠKE IZ PULSKE SVAKODNEVNICE

PROLJEĆE U STUDENOM: Nakon mjesec dana tmurnog vremena, Puljani uživali u zrakama sunca i ugodnim temperaturama

| Autor: Mihael STOJANOVIĆ


Premda je već drugi tjedan studenog, i dalje je živo na pulskim plažama i uz obalu. U osunčanim danima vikenda uživali su jedriličari, biciklisti i šetači, ali i skijaši na vodi. Na ski-liftu na Valovinama okupili su se znalci wakea sa svih strana. Izvodili su prave akrobacije i vratolomije.

Da je ovaj vid sportske zabave popularan, svjedoči puno slovenskih i talijanskih registracija među parkiranim vozilima, što i ne čudi s obzirom na liberalne epidemiološke mjere u nas u odnosu na ostatak Europe, našu ugodnu klimu u ovo doba godine i atraktivan wake park.

Ski-lift na Valovinama pročuo se i izvan zemlje (Snimila Duška Palibrk)

Stoja postaje sve popularnija i među Puljanima. Tu se šeće, sjedi uz obalu, još uvijek sunča i pliva. To ni ne treba čuditi s obzirom da je more ugodnih 17 stupnjeva, a osjet topline na direktnom suncu prelazi i 20.

Osim na kultnom zimskom kupalištu Mornaru, i Zelenika je ove jeseni prepuna kupača. Čitave skupine golišavih ljudi okupljaju se na stepenicama uz more, druže se, neki nakon plivanja zaigraju i karte. Na otvorenom prkose koroni.

Sunčanje (Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter