NEOBIČNA MANIFESTACIJA

Nebeski hodači izvodili VRATOLOMIJE NA ŽICI IZMEĐU DVA NEBODERA NA 33 METARA VISINE



Ove je subote Pula bila u znaku jednog pomalo neobičnog događaja pod nazivom Urban Highline Pula – Winter Edition. U suštini, riječ je o hodačima po 100-metarskoj liniji koja je spajala dva nebodera u Divkovićevoj ulici. Istovremeno, u podnožju je, za sve početnike i znatiželjnike, održana i radionica hodanja po gurtni na kojoj su mogli napraviti prve korake „u zraku“.

Ideja rođena prije dvije godine

Događaj je to koji je, unatoč sumornom vremenu, privukao brojne simpatizere i znatiželjnike, ali i stanare tih zgrada koji su izvirivali, fotografirali i, baš kao i svi ostalih, odavali počast hrabrosti (i ludosti) tih „nebeskih hodača“, zadržavali dah i ponovno učili disati nakon svakog „pada“.

Organizator ovog događaja bio je Marko Mišković koji nam je rekao da je sve počelo unatrag dvije godine kada je, u organizaciji ljubljanske udruge Balansa slackline u rujnu 2016. godine realiziran prvi međunarodni QUOR festival u vinkuranskom kamenolomu, kojem se tada odazvalo više od 200 sudionika s područja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Italije. Upravo su se na toj manifestaciji svi „nebeski hodači“ upoznali i povezali i tada je rođena ideja da se organizira i ovako nešto u Puli.

Strah je prisutan

Ovog se vikenda za hodanje po 100-metarskoj gurtni između dva nebodera, odazvalo desetak hodača, mahom okupljenih u pulskoj udruzi Unity TWG, dok je mnogobrojna publika sa strahom gledala njihove padove, izvrtanja naopačke i ponovno penjanje, a sve to na 33 metara visine.

-Ma strah je i nas, strah je prisutan, ali samo do prvog „pada“. To je nešto s čim se boriš. Ali to brzo i prođe i onda slijedi uživanje, pojasnio nam je Mateo Klarić iz pulske udruge.

Svi oni koji jučer nisu stigli do Divkovićeve ulice mogu to učiniti još tijekom cijele nedjelje. Lako su uočljivi, pogotovo kada se pogleda u nebo i usred zgrada uoči – čovjek u zraku! Organizatori posebne pohvale upućuju stanarima, policiji i Gradu Puli jer su im svi, bez problema, dali dozvolu da svoje vratolomije mogu prezentirati u ovom urbanom okruženju. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter