OD 23. SRPNJA DO 14. KOLOVOZA

LJETO NA FRATARSKOM: Bogat program na omiljenom pulskom otoku

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Jučer na Fratarskom

Jučer na Fratarskom


Svi programi u sklopu manifestacije "Ljeto na Fratarskom 2022." besplatni su, osim trail utrke na kojoj će se moći nastupiti uz kotizaciju, a za svaki dan programa bit će omogućen besplatan povratak s otoka na Bunarinu brodom u ponoć. Nakon projekcija filmova brod će, umjesto u ponoć, s otoka kretati u 23:30

Nakon dvije godine prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, direktor Fratarskog d.o.o. Nebojša Nikolić najavljuje održavanje tradicionalne manifestacije pod nazivom "Ljeto na Fratarskom 2022." Ova je manifestacija dodatni sadržaj programa "Pulskog kulturnog ljeta", a namijenjena je gostima kampa i dnevnim posjetiteljima otoka te svim građanima Pule i okolice. Program će se u cijelosti održati na otoku Veruda poznatijem kao Fratarski otok u razdoblju od 23. srpnja do 14. kolovoza.

Program se sastoji od sportskih, zabavnih, umjetničkih, gastronomskih te sadržaja za djecu, a počinje u subotu, 23. srpnja kada će se održati sportska natjecanja i to prvenstvo Istarske županije u akvatlonu u organizaciji Triatlon kluba Pula te nakon toga trkačka trail utrka na pet kilometara pod nazivom "Fratarski trail Run&Fun" u suradnji s udrugom DSR "Run&Fun" iz Pule. Program završava koncertom uživo popularne grupe "Le mond band" iz Rovinja.

Manifestacija se nastavlja trodnevnim programom "Film na šugamanu" u suradnji s Javnom ustanovom Pula film festival u sklopu kojeg će se održati večernje projekcije filmova i to u srijedu, 27. srpnja kada je na repertoaru projekcija dokumentarnog filma "Ljubav oko svijeta", u četvrtak, 28. srpnja na programu je igrani film "Biser Bojane" te u petak, 29. srpnja animirani film "Pčelica Maja 3: Zlatno jaje".

U subotu, 30. srpnja na rasporedu je zabavni program za djecu i odrasle pod nazivom Nona Regina & dva štupidina (Marek i Cile), lutkarski igrokaz te Cigo one man band i Klaun Marek show. Program se ostvaruje u suradnji s pulskim udrugama Pupetta i Čarobnjakov šešir. Nakon toga nastupit će popularni pulski DJ Keđo.

U četvrtak, 4. kolovoza na rasporedu je koncert uživo, a nastupit će Muha i Veco band iz Pule. U subotu, 6. kolovoza na rasporedu je dvostruki program i to ekipno kulinarsko natjecanje u pripremanju roštilja pod nazivom "Grillijada by David Skoko" u suradnji sa slavnim masterchefom Davidom Skokom nakon čega slijedi koncert uživo grupe "Daddy Cool Band" iz Zagreba.

U subotu, 13. kolovoza nastupit će DJ Keđo, a manifestacija završava u nedjelju, 14. kolovoza kada je na rasporedu tradicionalni, 47. mini plivački maraton "Fratarski otok - Bunarina" u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti KPA "Uljanik" Pula i nastup popularnog pulskog DJ-a Giuly.

Ujedno, do kraja ljetne sezone u sklopu projekta Gradske knjižnice i čitaonice Pula "Knjigu na sunce!" posjetitelji će moći slobodno posuđivati knjige na više jezika iz "Ljetne knjižnice na Fratarskom otoku". Program traje od 11. srpnja do 4. rujna i održava se šestu godinu za redom. Knjižnica se nalazi uz recepciju i namijenjena je svima, a knjige se mogu posuđivati 24 sata dnevno. Način posudbe knjiga ostaje jednak kao i prethodnih godina: nakon što odabrane knjige pročitate, vratite ih na policu, ponesite kući ili zamijenite vašom knjigom koju ste već pročitali.

Na policama ove besplatne knjižnice nalaze se romani na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku raznih žanrova, knjige za djecu i mlade, slikovnice za najmlađe, stripovi… knjige namijenjene za uživanje i opuštanje u hladovini uz more ili na plaži.

Novost Ljetne knjižnice aktivnosti su za djecu koje će se ovog ljeta na otoku organizirati za najmlađe. Uz pomoć volonterki svakog će se petka od 17 do 18 sati održavati raznovrsne radionice za najmlađe posjetitelje. Kreativne radionice-pričaonice namijenjene su djeci predškolske i mlađe osnovnoškolske dobi u pratnji odrasle osobe, a za sudjelovanje nije potrebna prijava. Ovog ljeta petkom u 5 na Fratarskom čitamo, kreativno stvaramo, razgovaramo o knjigama i pročitanom, zabavljamo se uz društvene igre i, naravno, maštamo.

Svi programi u sklopu manifestacije "Ljeto na Fratarskom 2022." besplatni su, osim trail utrke na kojoj će se moći nastupiti uz kotizaciju, a za svaki dan programa bit će omogućen besplatan povratak s otoka na Bunarinu brodom u ponoć. Nakon projekcija filmova brod će, umjesto u ponoć, s otoka kretati u 23:30.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom