ZLATNI LAV KRALJICI MAJCI

Grand Prix Nataši Barbari Gračner


Grand Prix nagrada na 19. Međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav dodijeljena je glumici Nataši Barbari Gračner za ulogu u predstavi „ Kraljica Majka/Regina Madre“, redatelja Damira Zlatara Freya, u izvedbi   Mestnog gledališča Ptuj/Koper.

-U ulozi Kraljice Majke, glumica Nataša Barbara Gračner ostvarila je svojom virtuoznom igrom vrhunski kazališni doživljaj. Precizni izričaji, briljantni glumacki dar Natase Barbare Gračner povezuje suptilnoscu igre teatar i publiku u jedno, izjavila je Maja Gregl, predsjednica žirija prilikom proglašenja pobjednice.

Jedna od nagrada žirija Zlatni lav otišla je i u Pulu, u INK , glumačkom trojcu u predstavi „Sluškinje/ Le serve“, također u režiji Damira Zlatara Freya.

Nagrada publike za najbolju predstavu, s ocjenom 4,92 dodijeljena je cabaretskoj izvedbi „Realisti / I Realisti“, redateljice Tijane Zinajič i dramaturga Jure Karasa, SNG Nova Gorica. Drugoplasirana je „Molly Swenney“ iz HNK Šibenik, UMAS i KUU ROMB, UO Mitropa i Županijske udruge slijepih Split, sa ocjenom 4,84, a treće su i „Buhe kašlju/Anche le pulci hanno la tosse“ redateljice Dijane Hobel, iz HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Dramma Italiano s ocjenom 4, 75. ( Piše Sanja BOSNIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter