LIJEPA PRIČA: NOVAC IZ EUROPSKE UNIJE POMAŽE RAD S DJECOM U SENZORNOJ SOBI

Održana vikend edukacija i supervizija u pulskom Dječjem vrtiću Titti

| Autor: Borka PETROVIĆ

U sklopu projekta "Svjelucavim svijetom u preokret " Dječjeg vrtića Titti, financiranog iz europskih fondova, tijekom vikenda se se u vrtiću održale edukacije i supervizija. Vodile su ih dr. sc. Dragana Mamić, voditeljica predškolskog i školskog programa za autizam u centru za Autizam u Zagrebu i prof. dr. sc. Rea Masnjak- Fulgosi s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i voditeljica kabineta za Senzornu integraciju u Centru za rehabilitaciju. Ovo je prvi vrtić u Hrvatskoj koji je u programu supervizije nakon završene edukacije Senzorne integracije.

Kako su nam navele profesorice, ovakva supervizija u vrtiću potrebna je svim stručnjacima zbog praćenja njihovog svakodnevnog rada. Kroz nju se osnažuje stručnjake i potiče na dodatan angažman u cjeloživotnom učenju te osigurava održivost provođenja Modela poticanja senzorne integracije utemeljenog u svakodnevnim aktivnostima.

Budući da je, kako vele, potreba za supervizijom kontinuirana, rad djelatnika vrtića, ali i napredak djece, nastaviti će se sustavno pratiti. Kako nam pojašnjava ravnateljica vrtića Sabina Vidos Vitasović vrtiću su u rujnu prošle godine odobrena europska sredstva kojima će se unaprijediti usluga Senzorne sobe odnosno osigurati kvalitetna i besplatna usluga za djecu s teškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekta je 768.782,62 kuna, a iznos EU potpore iznosi sto posto. Terapije u senzornoj sobi trenutno, u sklopu projekta, koristi 32 mališana s poremećajima najčešće iz autističnog spektra, a sam projekt traje 24 mjeseca.

- Zahvaljujemo se profesoricama koje su, uz sav posao koje vode, kako u Hrvatskoj ali i inozemstvu, našle vremena provesti vikend s nama i na tome smo im posebno zahvalni i mi, djelatnici vrtića, ali i roditelji djece s kojom radimo, zaključila je Vidos Vitasović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter