svečano otvorenje danas

Održan prijem za organizatore i goste 10. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Danas je gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem u Komunalnoj palači za organizatore i goste 10. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe čije nas svečano otvorenje očekuje večeras u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 19 sati.

Prijemu su prisustvovali predsjednica Bošnjačke nacionalne zajednice Pule i Istarske županije Almira Raimović, šef ureda za dijasporu Vlade kantona Sarajevo Emir Ibrahimagić, koordinatorica za dijasporu iz Sarajeva Edita Turković, predstavnici KUD-a Šarski behar iz Prizrena Edis Mustafi, Naim Demiri i Imrana Balje, direktor bošnjačkog kulturnog centra Prizren Nuhija Tairovski, književnik Mustafa Balje, član odbora KUD-a Erdoan Bajrami, uz ostale predstavnike zajednice među kojima su stigli i mladi u narodnim nošnjama.

"Ovogodišnjim jubilarnim susretom obilježit ćete deset godina vrijednog rada i truda i na tome vam čestitam. Vi ste čuvari običaja i tradicije, svojim radom promovirate svoju kulturu, jezik, zavičaj, umjetnost, time zapravo gradite poveznice i mostove koji nas međusobno zbližavaju", poručio je gradonačelnik Filip Zoričić koji će na večerašnjoj svečanosti u Domu hrvatskih branitelja ujedno i otvoriti susret.

Almira Raimović zahvalila je na prijemu u ime Bošnjačke nacionalne zajednice Pule i Istarske županije rekavši kako su posebno ponosni što će danas u 17 sati s Uredom za dijasporu Vlade kantina Sarajevo potpisati sporazum o zajedničkoj suradnji.

Podsjetimo, večeras u 19 u Domu hrvatskih branitelja održat će se otvorenje susreta uz bogat kulturno zabavni program, dok nas sutra ujutro očekuje defile, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, nakon čega će se, u popodnevnim satima, održati radionica za mlade i djecu o običajima Bošnjaka i izradi nošnji.

Program 10. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe održava se uz potporu Grada Pule, Istarske županije i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter