deseto izdanje u dhb-u

I u Županiji upriličen prijem za predstavnike susreta Bošnjaka

| Autor: Glas Istre
(Foto Istarska županija)

(Foto Istarska županija)


U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održan prijem predstavnika 10. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe koje su primile zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita i pročelnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu autohtonu zajednicu, nacionalne manjine i mlade Tea Batel.

Na prijemu su sudjelovali podpredsjednik Skupštine Republike Kosovo Bahrim Šabani, zamjenik ministra obrane Republike Kosovo Adnan Redžeplar, zamjenik gradonačelnika Peći Mirzet Džogović, šef Ureda Vlade Kantona Sarajevo za dijasporu Emir Ibrahimagić, predsjednik KUD-a Šarski Behar Edis Mustafi, novinar i pjesnik  Mustafa Balje i predsjednica Bošnjačke nacionalne zajednice Pule i Istarske županije Almira Raimović.

Zamjenica župana Jessica Acquavita zaželjela je dobrodošlicu uzvanicima, istaknuvši kako je Istra uvijek bila poznata po svojoj otvorenosti i multikulturalnosti.

"Ponosni smo na aktivnosti koje provode naše udruge nacionalnih manjina i manjinska vijeća u Istri. Uvijek govorimo kako je Istra bogata upravo zbog uvažavanja različitosti svih etničkih zajednica koji žive na našem poluotoku", kazala je zamjenica župana. 

Pročelnica Tea Batel istaknula je kako je suradnja Istarske županije s udrugama Bošnjaka u Istri na vrlo visokoj razini te je ukratko predstavila projekte, poput organizacije Festivala multikulturalnosti u Istri, kao i nedavno objavljenu dvojezičnu knjigu "Multikulturalnost u MOJOJ Istri - La multiculturalità nella MIA Istriaf, nastalu u suradnji s manjinskim udrugama.

Predsjednica Bošnjačke nacionalne zajednice Pule i Istarske županije Almira Raimović istaknula je kako je Istarska županija uvijek otvorena i korektna prema svim manjinama i kako se danas ponosi što živi u Istri, dok je podpredsjednik Skupštine Republike Kosovo Bahrim Šabani predstavio Prizen, također multietnički grad koji u školama nudi mogućnost nastave na bosanskom jeziku. 

Svi uzvanici su se složili kako je Istra pozitivan primjer zajedničkog života različitih nacionalnih zajednica te su se zahvalili Istarskoj županiji na potpori očuvanju kulture bošnjačke nacionalne zajednice na ovim prostorima. 

Otvorenje 10. Susreta Bošnjaka jugoistočne Europe zakazano je za večeras u 19 sati, a održat će se u Domu hrvatskih branitelja, u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter