u Komunalnoj palači

Zamjenik gradonačelnika primio sudionike Erasmus+ projekta iz Italije i Norveške

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Danas, 15. listopada 2024. godine u Komunalnoj palači zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul održao je prijem za sudionike Erasmus+ projekta iz Italije i Norveške čiji je partner i domaćin Talijanska srednja škola Dante Alighieri u Puli.

„Dobrodošli u našu Gradsku palaču, jednu od rijetkih koja potječe iz antičkog doba i koju su osnovali stari Rimljani. Kao što ste već imali priliku primijetiti, Pula ima mnogo toga za pokazati i podijeliti. Izuzetno mi je drago što vas mogu ugostiti u ime Grada Pule. Ovi susreti u sklopu Erasmus+ projekta sastoje se od malih, ali značajnih koraka, tijekom kojih se ljudi susreću, razmjenjuju mišljenja i stvaraju prijateljstva, kako lokalno, tako i na nivou Europe“, poručio je zamjenik gradonačelnika Cergnul.

U projektu sudjeluju tri nastavnika iz Pule te po tri nastavnika iz srednjih škola Piacenze u Italiji i grada Mossa u Norveškoj. Tijekom trajanja projekta, škole razvijaju praktične primjere korištenja programskog jezika Python kroz izazove i projekte, povezane s područjima koje učenici izučavaju. Završni rezultati projekta uključivat će studije slučaja koje prikazuju primjere učenja programskog jezika Python kroz matematiku, mobilnu robotiku te primjenu kolaborativnih robota i umjetne inteligencije.

Ovaj događaj dio je druge faze Erasmus+ projekta "Python - Učenje kroz izazove i projekte", koji se održava od 14. do 18. listopada 2024. godine.

U ime Talijanske srednje škole Dante Alighieri u Puli prijemu su prisustvovali nastavnici Denis Gentilini, Svebor Smodlaka i Tea Šumberac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter