u Domu hrvatskih branitelja

Svečano otvorene 16. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Danas, 15. listopada 2024. godine u Domu hrvatskih branitelja održana je svečanost otvaranja 16. Sportskih igara Matice umirovljenika Istarske županije na kojemu je u ime Grada Pule prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

Više od stotinu sportaša iz cijele Istre okupilo se već u 8 ujutro kada je započela svečanost otvaranja ovogodišnjeg šesnaestog izdanja manifestacije koju su svojim nastupom uveličali Duo Magnolia i zbor Zlatne godine.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

„Izuzetno smo ponosni što je naš grad i ove godine domaćin Sportskih igara Matice umirovljenika Istarske županije. Današnje natjecanje je puno više od samog sporta. Ovdje ste i zbog druženja, zabave i sklapanja novih prijateljstava. Grad Pula se na razne načine trudi poboljšati kvalitetu života umirovljenika, što kroz povlašteni gradski prijevoz, što kroz razne mjere kao što je pomoć u kući ili pomoć gerantodomaćice. Za naše umirovljenike smo pripremili i novu umirovljeničku iskaznicu za ostvarivanje popusta u raznim ustanovama. Od prošle godine otvoren je i Centar podrške u Zagrebačkoj ulici gdje se možete obratiti za pomoć“, poručila je pročelnica Sokolov zaželjevši umirovljenicima sreću u današnjim natjecanjima.

Okupljenima se obratio i predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić koji je naglasio važnost sporta u zlatnim godinama.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

„Ovo je poseban događaj kojim slavimo sportski duh, zajedništvo i radost kretanja. Neovisno o dobi, sport nas povezuje i obogaćuje naše živote. Kretanje je ključ za očuvanje vitalnosti i zadovoljstva u našim zlatnim godinama. Umirovljenici, vi koji sudjelujete u ovim igrama, neka vas ne zavaraju godine, one su samo broj! Jer je vaša volja, trud i entuzijazam inspiracija mnogima! Sudjelovanje i zajedništvo je ono što čini ove igre posebnima“, poručio je Bruno Stermotić.

U ime Istarske županije na otvorenju je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac koji je okupljenim umirovljenicima uputio prigodan govor zaželjevši im dobru zabavu i druženje.

Naime, na ovogodišnjim igrama sudjeluju igrači iz Buja, Novigrada, Poreča, Rovinja, Bala, Kanfanara, Pazina, Labina, Fažane, Buzeta i Pule, a natjecat će se u šahu, boćanju, kartanju i pikadu.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter