Na snazi privremena regulacija prometa

Sutra kreće sanacija kolnika Anticove ulice. Provjerite kako će voziti autobusi

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Nakon današnjeg početka radova na sanaciji udarnih rupa i mrežastih oštećenja u Smareglinoj ulici, Grad Pula će u subotu, 5. listopada 2024. započeti radove na sanaciji kolničke konstrukcije Anticove ulice, od raskrižja s Laginjinom ulicom, uključujući i dio Laginjine ulice u samom raskrižju. Sada će se sanirati samo jedan prometni trak, dok će se drugi sanirati naknadno kako bi se omogućilo prometovanje javnog gradskog prijevoza.

Radovi uključuju nužnu lokalnu sanaciju mrežastih oštećenja i udarnih rupa, dok je cjelovita rekonstrukcija raskrižja Anticova – Smareglina – Laginjina, kao i cijele Anticove ulice, planirana po završetku izrade projektne dokumentacije u narednim proračunskim razdobljima.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Radove će izvoditi tvrtka Cesta temeljem ugovora o redovitom i izvanrednom održavanju
nerazvrstanih cesta za 2024. godinu.

Za vrijeme izvođenja radova, na snazi će biti privremena regulacija prometa koja predviđa zatvaranje Anticove ulice za sav promet, osim za vozila gradilišta. Djelomično se zatvara i Laginjina ulica, pri čemu će jedan prometni trak biti namijenjen isključivo za javni gradski prijevoz i taksi vozila. Obilazni pravci bit će osigurani preko Laginjine ulice i Giardina.

Zbog radova u Anticovoj ulici, autobusi Pulaprometa koji voze na linijama: 1 Šijana – Stoja – Šijana, 2a Autobusni kolodvor – Verudela – Šijana, 4 Veli Vrh – Valkane – Veli Vrh i 4a Veli Vrh – Valkane – Gradsko groblje – Veli Vrh u smjeru Stoje i Verude, u subotu od 7:30 sati prometovat će zaobilazno Mletačkom, Marulićevom, Radićevom i Rizzijevom ulicom te će nastaviti uobičajenom trasom.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Stajališta Giardini 2, Arsenalska ulica – pošta, zatim Narodni trg (tržnica) i Mornarički park
neće se koristiti za ukrcaj i iskrcaj putnika, a zamjenska stajališta bit će u Mletačkoj i
Tomasinijevoj ulici.

Autobusi na liniji 1 Šijana – Stoja – Šijana neće koristiti stajalište Zagrebačka ulica
(Gimnazija Pula). Zamjensko stajalište bit će u Mletačkoj ulici.

Predviđeno trajanje radova i privremene regulacije prometa je jedan dan. U slučaju obilnijih padalina, radovi će se odgoditi.

Iz Grada pozivaju sve sudionike u prometu na strpljenje i pridržavanje privremene regulacije prometa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter