novi pravilnik u izradi

Dobre vijesti za Puležane studente: Stipendije za 2025. godinu 75 posto veće

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Nakon što je prošlog tjedna započelo javno savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o dodjeli stipendija studentima Grada Pule, gradonačelnik Pule Filip Zoričić na svojim je društvenim mrežama objavio kako će stipendije za 2025. godinu rasti 75 posto. 

"STIPENDIJE - povećanje od 75 % za 2025.!

Prijedlogom stipendiranja u jednom mandatu povećavamo ukupni iznos za stipendije gotovo 100 %! S naslijeđenih milijun kuna na 1,2 mil. kn (137 000 eura) do novih gotovo 240 000 eura.

Novim pravilnikom o stipendijama predlaže se dodjela stipendija u tri različite kategorije:
1. stipendije na temelju općeg uspjeha, 2. stipendije za deficitarna zanimanja i 3. stipendije za studente s invaliditetom s time da studenti mogu sudjelovati u natječaju za dodjelu stipendije u samo jednoj kategoriji.

Važno je naglasiti da će za kategoriju stipendija za deficitarna zanimanja i studente s invaliditetom biti značajno veći iznosi koji će ovisiti o broju prijava.

Deficitarna zanimanja koja nisu određena odlukom gradonačelnika i dalje će se dodatno bodovati.

U pripremi prijedloga Odluke sudjelovali su Savjet mladih Grada Pule, Studentski zbor i Tajana Baršnik Peloza, koja je dala svoje prijedloge za kategoriju osoba s invaliditetom", poručio je gradonačelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter