ZA AKADEMSKU GODINU 2022./ 23.

Grad Pula objavio natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Evo kako se može prijaviti

Prijedlog liste za dodjelu stipendija bit će objavljen 14. prosinca na službenim web stranicama Grada i oglasnoj ploči gradske pisarnice

| Autor: Jelena MILOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Grad Pula jučer je objavio natječaj za dodjelu stipendija studentima u akademskoj godini 2022./2023. Prijave se prvi put dostavljaju isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnice (elektronički sustav prijavljivanja), bez potrebe podnošenja i slanja prijavnice i dokumenata u papirnatom obliku (osim u iznimnim slučajevima, na zahtjev Grada), što će uvelike olakšati prijavu svim studentima kojima je osigurana i korisnička podrška tijekom prijavljivanja i korištenja e-prijavnice. Linkovi se nalaze na web stranici Grada, u rubrici 'natječaji'. U studentske stipendije Grad i ove godine, kao i lani, usmjerava 1,2 milijuna kuna.

Prigovor u roku od pet dana

Prijave na natječaj sa svim obveznim prilozima podnose se do 24. studenog prve godine. Zahtjevi predani nakon roka za predaju i nepotpuni zahtjevi neće se razmatrati. Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 14. prosinca na službenim web stranicama Grada i oglasnoj ploči gradske pisarnice. U prijedlogu liste za dodjelu stipendija i odluci o dodjeli stipendija neće biti objavljeno ime i prezime studenta, već pseudonimizacija/enkripcija imena, odnosno šifra koju će student primiti u povratnom e-mailu o zaprimljenom zahtjevu.

Podnositelji zahtjeva imaju pravo dostaviti prigovor u roku od pet dana od dana objave prijedloga liste Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade, Odsjeku za odgoj, obrazovanje, mlade, sport i tehničku kulturu, u elektroničkom obliku na e-mail adresu [email protected], u kojem obavezno trebaju navesti i dodijeljenu šifru.

Deficitarna zanimanja

Podsjećamo, Grad dodjeljuje stipendije redovnim studentima, a dodjeljuju se studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu i ne dodjeljuju se za vrijeme apsolventskog staža. Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije na preddiplomskom studiju ima redovan student, hrvatski državljanin koji ima prebivalište na području Pule, a koji je u prethodnom školovanju ostvario određeni prosjek ocjena.

Prilikom podnošenja zahtjeva za stipendiju za prvu godinu preddiplomskog studija, najniži prosjek u svim razredima srednje škole mora biti 4,5, dok u slučaju onih koji upisuju deficitarna zanimanja taj prosjek iznosi - 4,0. Studenti druge i treće godine preddiplomskog studija moraju ostvariti prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini studija, a kad je riječ o deficitarnim zanimanjima, taj prosjek iznosi - 3,5. Kad je riječ o diplomskom studiju, prosjek ocjena mora biti najmanje 4,0 na prethodnoj godini (odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija), a u slučaju deficitarnih zanimanja 3,5.

Pitanja vezano uz sam natječaj i dokumentaciju mogu se postaviti Upravnom odjelu za školstvo, isključivo elektronskim putem, slanjem upita na adresu elektroničke pošte: [email protected] ili [email protected].

Deficitarna zanimanja definirana ovim natječajem su: doktor medicine, doktor dentalne medicine, magistar farmacije, magistar inženjer građevine, magistar inženjer elektrotehnike, magistar edukacijske rehabilitacije i logopedije, magistar socijalnog rada, magistri edukacije matematike, fizike, kemije i biologije, magistar edukacije geografije, magistar edukacije informatike, magistar edukacije njemačkog jezika i književnosti te engleskog jezika i književnosti, prvostupnik sestrinstva i prvostupnik primaljstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter