jesen u gradu

Što ljubitelje kulturnih događanja očekuje na jesen u Puli? Imamo popis

| Autor: Vanesa Begić
Uskoro stiže PUF (Arhiva Glasa Istre)

Uskoro stiže PUF (Arhiva Glasa Istre)


Što pak ljubitelje kulturnih događanja očekuje za jesen? Prije svega, tu je kazališni festival PUF, koji je zadnjih nekoliko godina pronašao svoj novi termin, i to početkom listopada, za razliku od uobičajenog termina koji je bio godinama od 1. do 5. srpnja. Razne pulske lokacije, iako, zbog doba godine i nepredvidljivih meteo uvjeta, nešto više interijeri nego eksterijeri, ugostit će ovu manifestaciju. Ovdje nastupaju kazališni glumci iz cijeloga svijeta, što je svakako prilika da publika uživa u vrsnim kazališnim ostvarenjima, a ovaj je festival po mnogočemu kroz godine bio ispred svog vremena.

Potom, od 15. listopada do 15. studenog tu je Mjesec hrvatske knjige uz čitav niz manifestacija promidžbe knjiga i poticanja ljubavi prema lijepoj riječi. U Puli bi, ukoliko sve s radovima bude išlo prema planu, trebalo uslijediti otvorenje obnovljenog Ogranka Veruda Gradske knjižnice i čitaonice Pula, a uskoro će biti objavljeni programi s događanjima u povodu Mjeseca hrvatske knjige za sve knjižnice u Istri.

Zatim, tu su i već tradicionalni Pulski dani eseja koji su na programu posljednjeg petka i subote u mjesecu listopadu, a čija će ovogodišnja tema, u organizaciji Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika i dr. Borisa Domagoja Biletića, biti posvećena književnim časopisima. Iz godine u godinu manifestacija okuplja vrsne esejiste, a bogat je i niz popratnih programa.

Krajem ljeta počinje i kazališna sezona, a Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula kreće s prvom ovogodišnjom premijerom već 27. rujna, kada se na pulske kazališne daske vraća Dijana Vidušin, glumica koja je upravo u Puli napravila svoje prve kazališne korake zanimljivom monodramom. Uslijedit će reprize, gostovanja, ali i raznoliki koncertni programi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter