bradata aukcija prvi puta u puli

Bradu u humanitarne svrhe obrijat će brojni Puležani. Pridružite se i vi - bradom, brkom ili donacijom

| Autor: Doria Mohorović
(Foto: Bradata aukcija)

(Foto: Bradata aukcija)


U Puli se posljednje subote u studenom, 30.11, po prvi put održava Bradata aukcija, a od danas su otvorene prijave za sudjelovanje. Radi se o netipičnoj humanitarnoj akciji u kojoj muškarci doniraju svoje brade ili brkove, a prikupljene donacije uplaćuju se lokalnim udrugama za borbu protiv raka.

Brojni Istrijani već su stavili svoje brade na aukciju za dobrotvornu svrhu, među kojima se nalaze chef David Skoko, sudionik MasterChefa Moris Vareško, kantautor Bruno Krajcar, radijski voditelj Željko Herceg te Deni Milošević iz brijačnice HUDU. Svi prijavljeni "bradonje", koji su svoje brade procijenili po vlastitom odabiru, mogu se provjeriti u istoimenoj sekciji na službenoj web stranici Bradate aukcije, gdje je moguće i donirati iznos po želji.

(Foto: Bradata aukcija)(Foto: Bradata aukcija)

Osim lokalnih poznatih lica, aukciji su se odazvali i teniski velikan Goran Ivanišević te trener HNK Hajduka Gennaro Gattuso. Brijanje brada, uz zabavni program, održat će se u kafiću La Resistance nedaleko Arene, a ova akcija, koja se organizira po osmi put, istovremeno će se odvijati i u Vinkovcima, dok Split, pak, svoju Bradatu aukciju održava tjedan dana kasnije.

- Bradata je pokrenuta u Splitu i do lani je bila isključivo lokalna priča, ali prošle godine proširili smo se na sami istok Hrvatske, u Vinkovce, a ove godine pridružila se i Pula, rekao je Marko Sučić suosnivač Bradate aukcije. Uz samu aukciju organizira se cijeli niz "bradatih" događaja kojima se na zabavan način podiže svijest o važnosti muškog zdravlja te preventivnih pregleda koji spašavaju živote. Bit će, naime, organizirani i besplatni pregledi s novim prijenosnim ultrazvukom kojeg je Bradata aukcija donirala kako bi se pregled testisa mogao izvršiti bilo kada i bilo gdje.

(Foto: Bradata aukcija)(Foto: Bradata aukcija)

- Svaki događaj organiziran u sklopu Bradate vrijedan je dio mozaika koji nas gura korak bliže cilju da što veći broj muškaraca shvati vrijednost prevencije kod malignih oboljenja, nastavio je Sučić.

Siniša Šunjić, suosnivač Bradate aukcije, istaknuo je kako se prijaviti za sudjelovanje u "Bradatoj".

- Najlakši način prijave je putem naše web stranice u koju upišete podatke, procijenite vrijednost vaše brade i sve što trebate je puštati bradu i ohrabriti prijatelje da se priključe s donacijama. Naravno, bradu možete prijaviti i putem društvenih mreža tako što ćete nam poslati podatke u inbox ili nas označiti u objavi u kojoj ćete staviti sliku ili video s pozivom na brijanje vašeg ponosa, uz iznos za koji ste ga spremni obrijati, pojasnio je Šunjić.

(Foto: Bradata aukcija)(Foto: Bradata aukcija)

Organizatori ističu i da svake godine Bradata aukcija ima sve veće ciljeve.

- Bradata aukcija se širi i posebno nam je drago što će ove godine Puležani i Istrijani imati priliku donirati svoje brkove i brade za viši cilj i pomoći Ligi protiv raka Pula. Uz samu aukciju čekaju vas i brojni događaji kroz cijeli mjesec studeni s velikom završnicom zadnjeg dana u mjesecu, najavili su pokretači Bradate aukcije u Puli.

Brkom, bradom ili donacijom možete se pridružiti putem: www.bradata-aukcija.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter