OŠ Ivo Lola Ribar

FOTO / Susret nekadašnjih školaraca koji su u školske klupe prvi puta sjeli davne 1961. godine

| Autor: Ana Orsag
(Snimila Nevija Sladić)

(Snimila Nevija Sladić)


U današnjem ili kako ga rado zovemo modernom svijetu sve se odvija prebrzo, pa ne čudi da svi postajemo pomalo površni. Zbog toga su rijetki susreti s prijateljima koje smo davno stekli, a posebice onima iz najljepšeg djela života. Onima iz škole. Onima koje smo upoznali na samom početku kad smo općenito počeli spoznavati svijet i učiti u prvom razredu.

Tako je na inicijativu jednoga od bivših učenika, Zlatka Stojkovića, prošle subote održano druženje desetak učenika "prvog d" razreda nekadašne škole Ivo Lola Ribar ili VI osnovne škole, a današnje Osnovne škole Kaštanjer. U školske klupe su prvi put sjeli davne 1961. godine. Učiteljica je bila gospođa Ada Deprato.

(Snimila Nevija Sladić)(Snimila Nevija Sladić)

- U podjećanju na staru školu i upoznavanje s današnjom školom nam je pomogla Nada Crnković, današnja ravnateljica, a i sama učenica iste škole. Njoj se i ovim putem veoma zahvaljujemo kao i fotografkinji Neviji Sladić koja je ove vesele i ugodne trenutke ovjekovječila na svojim fotografijama. Neformalno druženje se kasnije kako to obično biva odužilo i pravo je čudo koliko toga nakon toliko vremena možemo saznati i o nama samima ako dozvolimo da nas neki zaboravljeni ali i dalje dragi prijatelji podsjete, kaže Ivan Milošev, također nekadašnji učenik ove pulske škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter