gradski vijećnik

SDP-ovac Gordić o tužbi protiv Radojčić: "Ovaj presedan bi dozvolio da vladajuća opcija putem gradskih poduzeća ušutkava sve one koji govore drugačije"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)

(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)


Na situaciju nastalu današnjom presicom pulskog Možemo!-a na kojoj se moglo saznati da je direktor Pula parkinga pokrenuo tužbu protiv zastupnice Dušice Radojčič, oglasio se i SDP-ov Siniša Gordić, pulski gradski vijećnik.

"Ako je točno što je navedeno u medijima u vezi tužbe koja je podignuta protiv gradske vijećnice Dušice Radojčić, u okviru izrečenog na sjednicama Gradskog vijeća Pule, smatram kako je to nedopustivo i krajnje opasno za demokraciju u kojoj, valjda, živimo. 

Poduzeća u javnom vlasništvu, i direktori koji predstavljaju ta društva, ne mogu i ne smiju tužiti gradske vijećnike za iznesene političke stavove i razmišljanja, a pogotovo ne s novcem koji trenutačno 'boravi' na računu trgovačkog društva. Podsjećam, Grad Pula kao vlasnik može taj novac pretvoriti u 'javni novac' donošenjem Odluke o povlačenju sredstava i uplaćivanju istih u proračun.

Ovdje nije bitno o kojoj vijećnici ili kojem vijećniku se radi, ovdje se radi o presedanu koji bi dozvolio da bilo koja vladajuća opcija putem gradskih (javnih) poduzeća ušutkava sve one koji govore ili razmišljaju drugačije što nas ne dovodi na prag totalitarizma, već pokazuje da smo debelo zakoračili u totalitarizam.

Ako je točno da se postupak pokrenuo radi izrečenih stavova na sjednicama Gradskog vijeća Pule ovim putem pozivam da se odustane od tužbe od strane Pula parkinga d.o.o. jer stvara jako loše temelje za daljnje odnose Gradskog vijeća Pule, Gradske uprave i trgovačkih društava u globalu. 

Postavljam si pitanje na kraju, ako je moguće putem gradskih (javnih) trgovačkih društava tužiti izabrane gradske vijećnike na izborima za izneseno razmišljanje i stavove na sjednici Gradskog vijeća, može li se onda očekivati presedane u budućnosti da svi oni vijećnici koji ne podržavaju izvještaje o radu trgovačkih društava, a pritom iznesu svoja razmišljanja ili kritike, dobiju tužbe kako bi se možda predomislili?", poručio je Gordić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter