potpisana 33 ugovora

FOTOGALERIJA / Zaklada za sport pulskim sportašima i klubovima dodijelila gotovo 58 tisuća eura

| Autor: Doria Mohorović


Danas je u prostoru Coworking centra Pula pulskim sportašima i klubovima iz Zaklade za sport Grada Pule uručeno gotovo 58 tisuća eura. Svečanom potpisivanju i uručenju ugovora prisustvovali su pulski gradonačelnik Filip Zoričić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade za sport Elvis Peršić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov sa suradnicima, kao i brojni sportaši, treneri i predstavnici pulskih klubova.

- Misija Zaklade je da izvanproračunskim sredstvima financiramo talentirane sportašice i sportaše, njihove trenere i klubove. Pokazalo se kao jako dobra i uspješna gradska priča, gradski projekt. Uspjeli smo u tome, godišnje dolazimo gotovo do 100.000 eura u dva ciklusa donacija. Pokušali smo na ovaj način da ostanu naša djeca u Puli, da ih potičemo i kroz financiranje i kroz Savez sportova, a posebno kroz Zakladu, pokazali smo da je to moguće.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

Ovo je druga godina za redom, iznimno sam ponosan ovaj projekt i sigurno da će nakon ovoga biti svaka godina bolja što tiče financija. Izvrsni su rezultati, čestitke svima. Naše sportašice i sportaši pokazali su da zaista mogu prezentirati svoj grad na najbolji mogući način. Mi smo tu da im pomognemo, obnovom infrastrukture, ulaganjem u sport, ovakvim programima i donacijama što se pokazalo i pohvalno od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, poručio je Zoričić.

Peršić je, pak, kazao je da je u srpnju ove godine raspisan javni poziv za koji je vladao iznimno velik interes, mnogo veći nego lani.

- Ukupno smo imali na raspolaganju 57.950 eura, to smo raspodijelili na 33 ugovora u naših pet kategorija. Bila su jako velika potraživanja, preko 248.000 eura ukupnih zahtjeva, tako da smo sa sredstvima pokušali pokriti najkvalitetnije programe. Samim time potpore su dobili kvalitetniji programi, sportaši i klubovi koji su bolje rangirani sukladno kategorizaciji HOO, kvaliteti prijave, dosadašnjim ostvarenim rezultatima i uspješno realiziranom programu iz 2023. godine.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

U nastavku godine nadamo se da ćemo uspjeti u potpunosti realizirati financijski plan i ponuditi slične uvjete na slijedećem javnom pozivu na jesen i otvoriti mogućnosti sufinanciranja svih ostalih programa. Želimo poduprijeti čim više vrhunskih sportaša i pomoći im da ostvare planirane rezultate i uspjehe. Naša misija je potpora vrhunskom sportu i sportašima, ali i onima koji to još moraju postati, stoga i ove godine podupiremo školska sportska društva, istaknuo je Peršić.

Riječ je o trećem po redu javnom pozivu, prvom u ovoj godini, a kako je najavila Sokolov, krajem godine očekuje se raspisivanje još jednog javnog poziva temeljem sredstava koje očekuju od potencijalnih donatora.

- Ono što je za istaknuti je da je za ova 33 ugovora utrošeno ukupno oko 58.000 eura. Usporedbe radi, od tih 58.000, za programe pojedinačnog sporta izdvaja se 12.600 eura, a za program ekipnog sporta 27.700 eura, pojasnila je pročelnica. Donatori, odnosno osiguravatelji sredstva su, među većima - Zagrebačka banka, Croatia osiguranje i Duran, a dio čine i mali donatori, odnosno fizičke osobe.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

Nakon prigodnog programa, uz čestitke i lijepe želje za nastavak postizanja uspješnih rezultata, sportašima su uručeni ugovori o namjenskom korištenju sredstava Zaklade za sport. U kategoriji Program za sve skupine sportaša - školski sport, potpore su dobili ŠSD Gimnazijalac (Odbojka djevojke) i ŠSD Medicinar (Stolni tenis djevojke). U kategoriji Program manifestacija, potpore su dobili Plivački klub Arena, Klub sportsko ritmičke gimnastike Gazela, Kickboxing klub Planet sport te Šahovski klub Pula.

Nadalje, u kategoriji Program pojedinačnog sporta - perspektivni sportaši, sredstva su dobili Ivano Čelić i David Vretenar iz Kickboxing kluba Planet sport, Mia Jadreško, Karlo Krčelić i Loren Benčić iz Plivačkog kluba Arena, Elena Brletić iz Karate kluba Pula, Mateo Matteoni i Leana Žunić iz Jiu Jitsu kluba Lotus, Iva Rokvić iz Jedriličarskog kluba Uljanik te Ana Mišan i David Radovčić iz Sportskog penjačkog kluba Onsight.

Također, u programu pojedinačnog sporta ugovore su potpisali Elizabeta Crnković i Marko Džin iz Kickboxing kluba Planet Sport, Majda Kajtez iz Atletskog kluba Istra, Dani Klačar, Robert Klačar i Dominik Družeta iz Judo kluba Istarski Borac, Tedi Leonardelli iz Jedriličarskog kluba Uljanik te Lara Škoro iz Odbojkaškog kluba Pula.

Naposlijetku, u kategoriji ekipnog sporta sredstva su dobili MNK Futsal Pula, NK Istra 1961 omladinska škola, Veslački klub Istra, Jiu Jitsu klub Lotus, RK Arena Pula, NK Uljanik, Odbojkaški klub Pula i KK Stoja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter