SIGURNOST U PROMETU

Pulska policija u kontroli do 13 sati, evo gdje se danas možete naći na "meti"

| Autor: Glas Istre
(Foto PU istarska)

(Foto PU istarska)


U cilju unaprjeđenja stanja sigurnosti cestovnog prometa Postaja prometne policije Pula će u suradnji s Pulaprometom i prometnim redarstvom Grada Pule danas do 13 sati provoditi preventivno-represivnu akciju "Nadzor nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila na autobusnim stajalištima".

akvim prekršajima onemogućuje se dovoljno prostora za sigurno i pravovremeno zaustavljanje autobusa, što dovodi do kašnjenja u redu vožnje, ugrožava se sigurnost putnika, otežava se normalan tok prometa i povećava rizik od nastanka prometnih nesreća. 

Za nepropisno parkiranje i zaustavljanje na dijelu kolnika koji je stajalište za vozila javnog gradskog prijevoza za vozače je propisana novčana kazna u iznosu od 30 eura. Za navedeni prekršaj policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave će odrediti premještanje vozila "paukom".

Vozače se poziva na poštovanje prometnih propisa,a građane na suradnju. Ako primijetite nepropisno parkiranje na autobusnim stajalištima, prekršaj možete dojaviti na telefonski broj Postaje prometne policije Pula 052/538-739 ili putem aplikacije "MUP - Sigurnost i povjerenje" za mobilne uređaje. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter