SASVIM (NE)OBIČAN DAN

FOTOGALERIJA / Kap po kap - i sve veća gužva u Puli

| Autor: Vanesa Begić


Iako cijelo ljeto (i ne samo) Pula jednostavno "puca" po šavovima što se tiče gužvi, nervoze u prometu i nedostatka parkirnih mjesta, prvi ljetni oblačni i (polu)kišni dan, itekako je pojačao prometni kaos i gužvama nema kraja. Sivo nebo i kiša koja je tijekom jutra malo padala malo nije, doveli su do najvećeg istarskog grada valjda sve moguće i nemoguće turiste koji su smješteni u Puli te u bližoj i daljnjoj okolici.

Jedva da se moglo doći pješke na relaciji Mletačka - Riva - Gradska knjižnica, a kolone automobila - jer svi su htjeli put grada ili nekog od trgovačkih centara za tamo "potrošit" vrijeme (a i ne samo), stvarale su dodatnu nervozu. Busovi su bili negdje "zaglavljeni" u prometu, a kolonama automobila nije se nazirao kraj.

Svi sudionici u prometu bili silno živčani, nerijetko su trubili, psovali kroz prozore automobila na "glupe pješake", "spore babe sa špežom", "što je morao ovaj dostavljač stati baš ovdje", a razne dostavne službe - kako za ugostiteljske lokale tako i druge, muku su mučile kako doći što bliže "mjestu radnje" puni kašeta uz prometni kaos. Nešto zadovoljniji su bili ugostitelji - terase i u doba ručka dobro popunjene - što nije baš često viđen prizor. Mora da su turisti ogladnjeli probijajući se kroz prometne čepove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter