Od Švedske do Japana

Čak 110 pulskih gimnazijalaca proslavilo 30 godina mature u Domu hrvatskih branitelja

| Autor: Petra Stefanović
Proslava 30 godina mature

Proslava 30 godina mature


Sedam razreda nekadašnjih učenika pulske Gimnazije, koji su maturirali 1994. godine, proslavilo je u petak tri desetljeća otkako su posljednji put sjedili u srednjoškolskim klupama.

Sedam razreda

Na proslavu ovog značajnog jubileja odazvalo se 110 nekadašnjih učenika, uz profesorice Julijanu Kocanović Grubić, Tanju Černeka, Zlatu Knez, Azru Vlačić i Jasnu Sablić. Okupili su se tako dva razreda matematičko informatičke, dva razreda odgojne, jedan razred jezične i dva razreda opće Gimnazije.

Prije pet godina, na proslavi 25 godina mature okupilo se oko 120 nekadašnjih Gimnazijalaca, pa se tijekom večeri moglo čuti da su »dobili neopravdano« oni koji su (doduše opravdano) propustili ovogodišnje slavlje. Ipak, kako su životni putevi često nepredvidivi i mnogi danas žive diljem svijeta, valja spomenuti i da su na ovu proslavu došli nekadašnji pulski učenici koji danas žive u Švedskoj i Japanu.

Druženje je počelo satom razredne nastave u zgradi Gimnazije, gdje su u toku radovi na uređenju, a gdje su se nekadašnji učenici s profesoricama prisjetili raznih zgoda iz školskih klupa, podijelili detalje o važnim događajima u svom životu kroz tri desetljeća otkako su bili u školi, a valja napomenuti da mnoga djeca upravo učenica i učenika te generacije danas pohađa pulsku Gimnaziju. A sat razredne nastave završio je tako da su si nekadašnji Gimnazijalci mogli slobodno zaviriti u školski imenik – a mnogi su odlučili fotografirati si za uspomenu kakve su ocjene imali tada, 1994. godine.

Zabava se nastavila uz večeru i druženje u Domu hrvatskih branitelja, gdje se moglo čuti pregršt dogodovština iz školskih klupa, a i brojni pokušaji «rekonstrukcije» gdje je tko i s kim sjedio u klupi. Tri desetljeća su prošla od tada, no sudeći po zabavi, ekipa kao da je jučer izašla iz učionice, jer tema za razgovor je bilo napretek, a zabava se nastavila do dugo u noć na plesnom podiju uz DJ-a Keđu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter