Sutra tematska sjednica Vijeća

Četiri varijante sanacije Rive pred gradskim vijećnicima. Zoričić ima favorita

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Sutra se održava tematska sjednica pulskog Gradskog vijeća na temu uređenja pulske Rive. Podsjetimo, zahtjev za njezinim održavanjem predsjednici Vijeća je uputio Klub Vijećnika IDS-a.

Na temu sanacije pulske Rive prošli je tjedan održan sastanak na kojem su, uz pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića sa suradnicima, sudjelovali član Uprave ACI d.d. za financije, korporativno pravo i ljudske resurse dr.sc. Ivan Herak i ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos. Pred sutrašnju sjednicu u Komunalnoj palači, Zoričić nam je ukratko rekao o čemu je bilo riječi na sastanku.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

- Gospodin Herak je izložio svoj stav, koji će iznijeti na tematskoj sjednici, dok je Lučka uprava izvijestila o elaboratu koji je završio, u tom tehničkom dijelu, da je situacija oko podmorja i dijela ispod ceste u redu, ali da treba sanirati obalni zid. S naše strane smo rekli da je najbolja četvrta varijanta gdje se niti ne mijenja dokumentacija, UPU, ni planski dokumenti grada, a isto tako je to najbrža solucija moguća.

Njome se ide prema sanaciji postojećeg stanja i uređenje, ne ide se u proširenje, jer kao što sam već nekoliko puta govorio, ACI onda mora izmijestiti svoje vezove i tražiti dopuštenje od države o proširenju svoje koncesije, što znamo da je dugotrajan proces, rekao je Zoričić.

Isaknuo je da će četiri varijante sanacije pulske Rive sutra, na sjednici, projicirati tvrtka Obala Split. Iznenađuje ih, pak, to što na sjednici, kako ih je izvjestila IDS-ova vijećnica Elena Puh Belci, neće biti prisutan Dalibor Brnos, a Zoričić kaže da je itekako važno držati se sporazuma - memoranduma Lučke uprave, ACI-ja i Grada.

- Nadam se dobroj raspravi, odmah sam prihvatio da se održi tematska sjednica, kao i predsjednica Vijeća, i da to bude informativna sjednica. Ono što kaže gospodin Boljunčić, samo je milijun eura razlike između tih projekata, a ja onda, kao što IDS progovara ili platforma Možemo!, tih milijun eura, mogu populistički reći njihovim rječnikom, da bi nam vrtići bili upola jeftiniji da tih milijun eura usmjerimo prema njima. Možemo se baviti i tom politikom, ali to ne ide tako, rekao je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter