provjeri pa plati!

Iznajmljivačima i obrtnicima stižu računi za lažne registre: Prevaranti žele iskoristiti to što ljudi plaćaju sve što se "mora"

| Autor: Zoran Oljača
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


"Iznajmljivači privatnog smještaja s područja grada Pule, na svoje su kućne adrese počeli dobivati obavijest o upisu u Turistički registar RH. Želimo istaknuti kako je riječ o lažnom turističkom registru RH i ovim putem obavijestiti sve iznajmljivače da je riječ o prevari te da ne plaćaju navedenu naknadu", poslala je prije nekoliko dana obavijest iznajmljivačima, ali i medijima Turistička zajednica grada Pule.

Kako doznajemo, riječ je zapravo o nastavku prevare koja traje već nekoliko godina i uvijek se lažni računi iznajmljivačima šalju usred turističke sezone. Lažne obavijesti ne pristižu samo iznajmljivačima iz Pule, nego i iz cijele Hrvatske.

Naime, kako stoji u dopisu koji je medijima poslala Turistička zajednica Grada Pule, iznajmljivači su na svoje su kućne adrese, počeli dobivati obavijest o upisu u Turistički registar Republike Hrvatske, a u dopisu se navodi kako povlaštena naknada za upis iznosi 12,50 eura za jednokratno plaćanje u roku od sedam dana od zaprimanja, a po isteku roka od sedam kalendarskih dana od datuma dospijeća, ukida se povlaštena naknada te se obračunava u punom iznosu od 19 eura.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter