SVEČANA PODJELA

Uručene svjedodžbe maturantima Srednje škole Buzet: Slijedi nova stepenica na koju trebaju zakoračiti

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Snimila Gordana Čalić Šverko)

(Snimila Gordana Čalić Šverko)


Maturanti Srednje škole Buzet uspješno su obranili završne radove, napisali ispite državne mature, a sada je pred njima nova stepenica na koju trebaju zakoračiti.

- Što god bio vaš sljedeći izazov, studij ili posao, radite ga sa strašću i predanošću. Želim da u sebi uvijek nađete tu pobudu koja će vas tjerati naprijed i voditi do uspjeha i sreće, a stečena znanja i vještine u Srednjoj školi odličan su temelj za daljnji napredak. Hvala vam što ste bili baš naši učenici, ponosni smo na sve vas koji ste s uspjehom došli do ovoga svečanog trenutka, poručila je ravnateljica Srednje škole Buzet Margareta Gumilar na svečanoj podjeli svjedodžbi maturantima održanoj na betonskom igralištu u Svetom Ivanu.

Uručene nagrade

Taktovi studentske himne Gaudeamus koju je na klaviru izveo profesor Robert Širol popratili su dolazak maturanata. U 3. a razredu čiji je razrednik profesor Damir Blažević, dvanaest je maturanata, u 4. b, razrednika profesora Lina Maretića osamnaest, a u 4. g, razrednice profesorice Mije Žudić, osam.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)Ravnateljica Margareta Gumilar (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Priznanje za svoj rad dobilo je čak 49 nadarenih i poduzetnih učenika koji su se tijekom nastavne godine istaknuli odgovornim izvršavanjem svojih školskih obaveza, sportskim uspjesima, radom na projektima, sudjelovanjem na natjecanjima, smotrama i festivalima. Pohvalnice i nagrade uručila im je ravnateljica Srednje škole Buzet Margareta Gumilar.

Za odličan uspjeh i uzorno vladanje odlukom Razrednog vijeća 3. a razreda pohvaljen je maturant Mauricio Sirotić, a odlukom Razrednog vijeća 4. b razreda, maturanti Tomi Sirotić i Andrea Grižančić.

Odlukom Nastavničkog vijeća Srednje škole Buzet za odličan uspjeh s prosjekom 5,00 i uzorno vladanje nagrađeni su učenici: Tea Fakin 1. g, Nina Tirello 1. g, Leticija Prodan 2. g, Dora Cotić 3. g i Tamara Krušvar 3. g., a za odličan uspjeh tijekom srednjoškolskog obrazovanja i uzorno vladanje nagrađeni su maturanti: Leo Vivoda 4. b, Karla Gržinić 4. g, Nina Kodelja 4. g i Nora Vugrinec 4. g.

Kolektivnu nagradu za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju u pljočkanju dobila je pljočkarska momčad: Antonija Pastorčić, Tea Brnobić, Ana Klarić, Nino Majcan, Fran Belušić, Erik Nemarnik, nagradu za osvojeno 2. mjesto pljočkarska momčad: Mateo Golojka, Marko Prodan, Lucas Sirotić, Eva Rupena, Ana Podreka i Stefani Šćulac, a za treće mjesto pljočkarska momčad: Ella Maria Vivoda, Natali Ratoša, Dora Cotić, Simon Kajin, Leon Šverko, Arian Krušvar.

Kolektivnu nagradu za 3. mjesto na županijskom natjecanju u futsalu dobila je nogometna momčad: Darko Dušić, Danijel Divjak, Fran Belušić, Leo Vivoda, Gabriel Buršić, Amar Mujagić, Vedran Dušić, Adam Knežević, Leon Radetić i Dominik Nežić. Mentor uspješnih sportaša je profesor Saša Runko.

Kolektivnu nagradu za osvojeno 3. mjesto na međužupanijskom natjecanju iz prve pomoći dobila je ekipa mladeži Gradskog društva Crvenoga križa Buzet: Tea Brnobić, Ema Križman, Leonarda Frantal, Tamara Krušvar, Veronika Sulimanec i Ania Zornada. Njihove su mentorice profesorica Lara Černeka i Vesna Tolušić.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)(Snimila Gordana Čalić Šverko)

Nagrada maturant generacije dodjeljuje se najistaknutijim učenicima iz četiriju obrazovnih programa za ostvarena postignuća u odgojno-obrazovnom procesu i isticanje na natjecanjima, smotrama, istraživačkom radu, radu na projektima, kulturnoj i javnoj djelatnosti te sudjelovanju u humanitarnim djelatnostima.

Odlukom Nastavničkog vijeća nagradu maturant generacije primili su učenici: Marko Serafin 3. a kao najuspješniji automehaničar, Mauricio Sirotić 3. a, najuspješniji elektromehaničar, Tomi Sirotić 4. b, najuspješniji tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i Nora Vugrinec, 4. g najuspješnija u programu opće gimnazije.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)Marko Serafin, Nora Vugrinec, Mauricio Sirotić i Tomi Sirotić (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Buzet ima sjajne škole, poručio je gradonačelnik Damir Kajin te kazao kako je to rezultat kontinuiteta nastavnika, profesora, sviju bivših i sadašnjih generacija koje ih polaze.

- Nakon mature ovim mladim ljudima sljedi izbor, ili posao ili fakultet. Danas, ukoliko se odluče na posao bilo u Gradu Buzetu, bilo u Istri, sigurno će ga pronaći. Svako zanimanje, usuđujem se kazati, na području Buzeta postalo je deficitarno, nije bitno da li je riječ o tetama u vrtiću, o profesorima, zaposlenicima u gradskoj upravi, u komunalnom poduzeću »Park«, o Istarskom vodovodu, a o našim privatnicima koji svakodnevno potražuju radnike, da se ni ne govori, istaknuo je Kajin te pozvao maturante da se nakon studija vrate u Buzet jer, kako je rekao, ono što posjeduju u rodnom gradu na temelju minulog rada svojih roditelja, noneta i dižnoneta, teško da će imati priliku steći negdje drugdje.

Školski list

Učenici 3. g razreda, uspješno nastavljajući tradiciju, osmislili su i pripremili novi broj školskoga lista Zalet kojim su predstavili svoju Srednju školu Buzet, malu školu velikog srca. Na županijskom susretu Lidrano predložen je za državnu smotru literarno-novinarsko-dramskih radova.

Održana je projekcija videoprezentacije koju su napravili maturanti opraštajući se od srednjoškolskih klupa. Himnu i svečanu pjesmu otpjevala je Vokalna skupina »Umole« iz Pićna, a među njezinim članovima su i buzetski profesori Robert Širol i Marin Draščić. Vokalna skupina djeluje nešto više od dvije godine pod umjetničkim vodstvom akademske glazbenice Jadranke Celić Bernaz. Nastupio je i instrumentalni duo Srednje škole Buzet, Martin Ugrin, učenik 3. b razreda na gitari i profesor Marin Draščić na harmonici.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)(Snimila Gordana Čalić Šverko)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter