uspješan projekt

Dva atraktivna prostora u centru Pule uskoro postaju okupljališta za mlade

| Autor: Doria Mohorović
(Foto: Osobna arhiva)

(Foto: Osobna arhiva)


Dva atraktivna prostora u centru Pule postat će okupljalište mladih. Naime, u prostoru bivšeg McDonaldsa u Laginjinoj ulici otvorit će se Studentski klub, dok donedavni ured europarlamentarca Valtera Flega na Giardinima postaje Centar za mlade.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić ne krije zadovoljstvo s novim projektima, pa je tako ovu vijest objavio i na svojem Facebooku, a Glasu Istre otkrio je kako je došlo do tih projekata.

- Pokretanje Kluba studenata u ex McDonaldsu posljedica je dobrih odnosa Sveučilišta Jurja Dobrile i Grada Pule, potpisivanjem sporazuma na početku moga mandata. Rektor Marinko Škare i profesor Robert Zenzerović, zajedno sa Studentskim zborom, izrazili su želju za prostorom u kojem bi studenti mogli ostvarivati i druge svoje studentske projekte. Mi smo dugo o tome razgovarali i evo pred potpisom smo sporazuma.

Meni je želja da, posebice zimi i tijekom akademske godine, studenti budu u centru grada i ožive ga svojim programima. Mi ćemo, ovisno o programima, u jesenskim, zimskim i proljetnim večernjim satima, kada bude potreba, zatvarati Laginjinu ulicu kako bismo im omogućili zabavu, koncerte i slično, rekao je Zoričić.

(Snimio Duško Marušić Čići)(Snimio Duško Marušić Čići)

Podsjetimo, poslovni prostor od 321 četovrnog metra u Laginjinoj ulici nekoliko je puta bio na javnoj dražbi, no nije bilo zainteresiranih zakupnika.

- Uz naše programe, programe kazališta i kina te vjerujem suradnju obrtnika u gradu te besplatan parking nakon 17 sati moguće je vratiti život u grad nakon i prije ljeta. Uspostavljanjem Centra za mlade te, nedavno donesenim, Lokalnim programom za mlade, mislim da smo u samo jednim mandatu ostvarili obećano, dodao je Zoričić i podsjetio da su povećali stipendije za 20 posto, kao i poticaje na kamate na stambene kredite. Krajem kolovoza najavljuje da će objaviti i poslati na javno savjetovanje paket stambene politike za mlade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter