ljetni program knjižnice

Knjižnica Veruda ide u obnovu, bit će zatvorena od 20. srpnja

| Autor: Vanesa Begić
(Foto GKČ Pula)

(Foto GKČ Pula)


Na konferenciji za novinare u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula ravnateljica Nadia Bužleta, knjižničarka s Odjela za djecu i mlade Tijana Živko i koordinatorica programa Iva Lanča Joldić predstavile su programe za ovo ljeto.

- Knjižnica Veruda zatvara se za obnovu 22. srpnja, a subota, 20. srpanj je zadnji radni dan. Planiramo promijeniti podove, police, završetak radova očekuje se u drugoj polovici listopada, no teško je u ovom trenutku reći pravi datum jer ovisi o dinamici radova.

Do tada korisnici mogu koristiti sve ostale naše ogranke i pozivamo ih da vrate knjige tamo posuđene do 20. srpnja. Otvorena je i mala knjižnica na Fratarskom, kao i prvi put knjižnica na Hidrobazi za ljetne mjesece, kazala je Bužleta.

Iva Lanča Joldić podsjetila je da usluga "Knjiga na poziv" je namijenjena osobama koje žive na području grada Pule, a zbog ograničene ili onemogućene pokretljivosti ne mogu samostalno dolaziti u knjižnicu te će im se naručene knjige putem broja 052/300-406 ili pak maila [email protected] dostaviti kod kuće, i to na području Mjesnih odbora Arena, Busoler, Gregovica, Kaštanjer, Monte Zaro, Monvidal, Nova Veruda, Stari grad, Stoja, Sveti Polikarp, Sisplac, Šijana, Štinjan, Valdebek, Veli Vrh, Veruda i Vidikovac.

Kako je rekla Tijana Živko "za djecu je ove godine organiziran program Ljetni čitateljski izazov za učenike nižih i viših razreda osnovne škole te mini ljetni čitateljski izazov za djecu mlađe dobi i predškolce. Izazov traje od 8. srpnja do 31. kolovoza. Za sudjelovanje zainteresirani se mogu prijaviti osobno ili telefonom, mejlom u Središnjoj knjižnici - Odjel za djecu i mlade, Dječjoj knjižnici i Knjižnici Vodnjan te pročitane knjige i ispunjene izazove upisati u dnevnik čitanja.

Za Ljetni čitateljski izazov potrebno je čitati i voditi dnevnik čitanja, gdje školarci trebaju pročitati više od devet knjiga, a predškolci više od dvadeset slikovnica, ocijeniti pročitane knjige i osmisliti najmanje dvije preporuke knjiga, pisane ili video, sudjelovati na radionicama - školarci barem na tri različite iz različitih kategorija, a predškolci na tri radionice neovisno o vrsti.

Bit će tu i vrijedne nagrade, glavne i utješne. Među glavnim nagradama za predškolce su poklon-bon za knjige u knjižari Hoću knjigu i dva puta dvije ulaznice za predstave Teatra Naranča, dok je za školarce to e-čitač i također dva puta dvije ulaznice za Teatar Naranča, kazala je Živko.

Održavat će se i "Obiteljske pričaonice" za predškolce i njihove roditelje/staratelje, čiji je cilj stvaranje ljubavi prema knjizi od najranije dobi, razvijanje mašte i kreativnosti najmlađih čitatelja te poticanje obiteljskog čitanja.

Na Odjelu za djecu i mlade (Središnja knjižnica) održavaju se ponedjeljkom u 10 sati (srpanj i kolovoz), srijedom u 19 sati (srpanj i kolovoz), a u Dječjoj knjižnici utorkom u 10 sati (6. 8., 13. 8., 20. 8., 27. 8.). U Knjižnici Vodnjan na rasporedu su četvrtkom u 10 sati (srpanj i kolovoz), a u Središnjoj knjižnici su na rasporedu subotom u 11 sati radionice "Čitamo priče o moru, morskim životinjama i ekologiji".

U Dječjoj se knjižnici te radionice održavaju subotom u 10 sati (3. 8., 10. 8., 17. 8., 24. 8., 31. 8.), a u Knjižnici Vodnjan subotom u 11 sati (srpanj i kolovoz) pod nazivom "Istražimo plavi planet".

Tu su i radionice izrade kratkog filma, Ljeto uz 3D olovke, Stripomanija…

Sve informacije dostupne su na web-stranicama knjižnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter