71. izdanje

Počele pripreme i odbrojavanje: Grad "požutio" u iščekivanju filmskog festivala

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Centar Pule zažutio se od plakata s programom ovogodišnjeg 71. Pulskog filmskog festivala, čiji se početak očekuje kroz deset dana. Pripreme za njegovo održavanje u punom su jeku, a atmosfera užarena iščekivanjem.

U petak je naš fotograf zabilježio postavljanje najvećeg filmskog platna u Hrvatskoj za početak našeg nadaleko poznatog filmskog festivala, kada Puležani jedva čekaju pod zvjezdanim nebom, u društvu ili sami, pratiti ovogodišnja filmska ostvarenja.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Postavljeno platno

Prije festivala, Arena je ugostila bend Simple Minds, pa je zbog kratkog vremena između koncerta i festivala pozornica s platnom bila postavljena ranije.

Uskoro će se pred amfiteatrom postaviti prepoznatljiv znak s velikim žutim slovima i brojevima - "71. Pula".

Sedamdeset i prvi Pulski filmski festival održat će se od 11. do 18. srpnja, a otvorit će ga svjetska premijera novog filma redatelja Rajka Grlića "Svemu dođe kraj", sa Živkom Anočićem i Jelenom Đokić u glavnim ulogama.

Natjecateljski program uključuje 22 filma, od kojih je 11 hrvatskih i 11 manjinskih koprodukcija, što će, smatraju organizatori, potaknuti distribuciju europskih i nezavisnih filmova na hrvatskom tržištu. Od ostalih, nenatjecateljskih filmskih programa tu su za publiku najiščekivaniji PoPularni program, potom Vremeplov, Pulica, Studentski program te programi na Ambreli i Brijunima.

Filmski programi odvijat će se na nekoliko lokacija: Arena, Istarsko narodno kazalište, Kino Valli, Ambrela i Brijuni. Treba istaknuti da su glavne filmske lokacije - Arena, Kino Valli i Istarsko narodno kazalište - opremljene novim filmskim platnima, a Kino Valli od kraja 2023. ima novo ozvučenje. INK je nedavno potpuno preuređen.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Večernji koncerti

Centar festivala bit će Dom hrvatskih branitelja, gdje će se tijekom dana okupljati filmaši, a večeri će biti rezervirane za koncerte. Scenograf Ivan Veljača, prošlogodišnji dobitnik Zlatne arene, dodatno je uredio DHB za ovogodišnji festival.

Na otvaranju 11. srpnja, DJ Mario Kovač rasplesat će publiku svojim nadrealnim miksom rocka, punka, disca, trasha i drugih glazbenih pravaca.

Repertoar će uključivati i pjesme poznate iz filmova i serija, što priliči filmsko-festivalskoj fešti. Miljenik publike Baby Lasagna, koji je nedavno ostvario povijesni plasman za Hrvatsku na Euroviziji, nastupit će na festivalu 16. srpnja u sklopu svoje Meow Back turneje.

Neki od glazbenika koji će još nastupiti su Buč Kesidi iz Pančeva, TBF, Soul pop bend ManGroove i Porto Morto. Ulaz na sve koncerte je slobodan za javnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater