mjesec ponosa u puli

Sve je spremno za prvi pulski Pride, dolazak najavio i gradonačelnik Zoričić. Donosimo detalje današnjeg programa

| Autor: Zoran Oljača / Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Ovogodišnje središnje obilježavanje mjeseca ponosa u Puli proći će u znaku prvog Pula Pride-a. On je najavljen na Dan antifašističke borbe, a okupljanje za povorku počinje danas u 18 sati na trgu Portarata, a povorka zatim u 19 sati kreće kroz centar grada, preko Foruma do Zajednice Talijana, Circola.

Tu će biti službeni program koji započinje u 20 sati. U Circolu će nastupiti bend ŽEN, jedan od najvažnijih i najsnažnijih queer feminističkih kolektiva koji glazbom otvaraju osjetljive i važne društvene teme. U svoj umjetnički rad uključuju aktivizam, potiču na dekonstruiranje normi i izlazak iz okvira.

Zatim slijedi nastup kolektiva Zbeletron koji će DJ nastupima zabaviti publiku, a večer zaključuje Nikola Pezić – DJ Pez. Program mjeseca ponosa zaključit će se 28. lipnja održavanjem popularnog programa "Gaymes Night", večeri igranja društvenih igara u unutrašnjem dvorištu Rojca, najavljuju organizatori. Za nadolazeću prvu Povorku ponosa u Puli svoje je sudjelovanje najavio i pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

- Želim da se u našem gradu svi osjećaju sigurno. Zadaća svih nas je zaštititi manjinske skupine. Svi koji me licemjerno prozivaju zbog mog svjetonazora nisu nikada prije istaknuli zastavu ponosa na gradskoj palači. Veliki liberali nisu je nikada izvjesili, a dok sam ja na čelu grada biti će i Povorke ponosa i procesije za Sv. Tomu i mimohoda branitelja. Jer, to je Pula, kazao je neki dan na konferenciji za novinare u Puli gradonačelnik Filip Zoričić.

Program Mjeseca ponosa, u organizaciji Udruge proces, ne bi se mogao održati bez volonterki i volontera, velike podrške Comunità degli Italiani di Pola – Zajednice Talijana Pule. Program Mjeseca ponosa u Puli sufinanciran je sredstvima Grada Pula i Zaklade Solidarna, te veleposlanstava Kraljevine Belgije, Francuske Republike i Kanade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum