SvilArt pokazao svoje umijeće

Održana završna prezentacija polaznika radionica plesa na svili Čarobnjakovog šešira u parku Monte Zaro

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Čarobnjakov šešir)

(Foto: Čarobnjakov šešir)


Sekcija SvilArt Aerial Čarobnjakovog šešira pod vodstvom Manuele Rossi održala je u parku Monte Zaro završnu prezentaciju polaznika svojih radionica.

Svoja je umijeća u ovoj vrlo zahtjevnoj tehnici pokazalo 12 polaznika u 13 točaka - 12 pojedinačnih i jedan duet.

(Foto: Čarobnjakov šešir)(Foto: Čarobnjakov šešir)

- Željeli smo predstaviti trud i rad naših polaznika, mahom tinejdžera u ovom predivnom parku, da prikažu obitelji, prijateljima i ostatku publike što su naučili tijekom proteklih mjeseci. Tijekom godine vježbamo u Rojcu i u dvorani talijanske škole, a to je i svojevrsno zračno kazalište, umjetnička koreografija. Drago mi je da naši polaznici ostvaruju uspješne rezultate s natjecanja, a posebno mi je drago da tu imamo i dva dečka te pokazujemo da to nije vještina samo za djevojke i razbijaju se na taj način i predrasude, kazala je Manuela Rossi, Talijanka koja već 18 godina živi u Puli i s puno ljubavi njeguje ovu vrstu umjetnosti.

Ona ističe da im je, istina, ponekad samo nebo granica, ali da za bavljenje ovom tehnikom treba ustrajnosti, discipline, ali i kreativnosti, te da su im ovi treninzi vrlo zanimljivi, kreativni gdje djeca, odnosno mladi stječu brojne vještine, spoj je to sporta i umjetnosti, svojevrsna čarolija.

(Foto: Čarobnjakov šešir)(Foto: Čarobnjakov šešir)

Udruga Čarobnjakov šešir osnovana je 2004. godine s ciljem promocije i razvoja suvremenih izvedbenih formi, prije svega suvremenog cirkusa i ulične izvedbene umjetnosti.

Organiziraju Festival uličnih čarobnjaka, međunarodni ulični festival u Novigradu i Labinu te niz manifestacija tijekom cijele godine u Istri. Vrlo su bogati i raznoliki njihovi edukativni programi, kako za djecu, tako i za one malo starije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter