Zahuktali se radovi

U Krležinoj ulici gradi se pristupni put za potrebe Doma za starije osobe Alfredo Štiglić

| Autor: Doria Mohorović
(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)


Zahuktali su se radovi uz šumicu u Krležinoj ulici, gdje se ovih dana na gradilištu mogu vidjeti bageri, radnici i građevinski materijal. Riječ je o izgradnji pristupnog puta za potrebe Doma za starije osobe Alfredo Štiglić.

Na početku i kraju ceste postavljena je posebna prometna signalizacija. Dio šumice je raskrčen, a tamošnji je, i ranije improvizirani put od same šumice, gdje parkiraju stanari okolnih zgrada pa do nekadašnje trgovine Termag, očišćen od raslinja i izravnan, a na njega je posut šljunak. Detalje o aktualnom zahvatu potražili smo iz Istarske županije, pod čijom je ingerencijom Dom Alfredo Štiglić.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

- Pristupna prometnica radi se s ciljem osiguravanja pristupa gradilištu proširenja i dogradnje Doma za starije osobe Alfredo Štiglić. U sklopu izvedbe planira se prometnica i izvedba parkirališta za okolne stanare i posjetitelje Doma, a koji će biti u funkciji za vrijeme trajanja radova. Također, dodatno će se označiti i privremena regulacija prometa. Izgradnjom predmetnog omogućit će se alternativni kolni pristup stanarima nebodera na adresi Krležina 29, 31 i 35 i korištenje svojih postojećih parkirnih mjesta, ističu iz Istarske županije. Dodaju da će, osim toga, prometnica utjecati na smanjenje buke, prašine i promet vozila gradilišta na okolne zgrade.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

Radove izvodi Cesta Pula d.o.o., stručni nadzor provodi pulska tvrtja Primum ing., a vrijednost radova iznosi 62.726,00 eura plus PDV. Kako navode iz Županije, koja je investitor zahvata, radovi će biti okončani početkom srpnja ove godine.

Inače, ovaj, do sada šumski put, često su koristili stanari da automobilom izbjegnu prometne gužve, a vodio je od Krležine ulice do izlaza kod »duplih traka« prema Verudeli, ili u drugom smjeru prema Verudi i Stoji. Također, brojni su i šetači koji koriste ovu šumsku »prečicu« za odlazak na more, a i oni koji šetaju pse.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini