Opremanje prehrambenog i frizerskog praktikuma

FOTOGALERIJA / Obrtnička komora Istarske županije donirala 1.700 eura Strukovnoj školi Pula

| Autor: Glas Istre


Obrtnička komora Istarske županije donirala je 1.700 eura Strukovnoj školi Pula za opremanje frizerskog i prehrambenog praktikuma. Svečanosti primopredaje prisustvovali su predstavnici Županije, Komore i škole, ističući važnost suradnje i podrške obrazovanju koje omogućuje mladima siguran profesionalni put.

Strukovnoj školi Pula, za opremanje praktikuma koji koriste učenici smjera frizer i praktikuma koji koriste učenici smjera mesar i pekar, Obrtnička komora Istarske županije darovala je sredstva u iznosu od 1.700 eura. Tim je povodom Strukovnu školu Pula u utorak, 4. lipnja posjetila Viša savjetnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu – Pula Elena Puh Belci, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, predsjednik Udruženja obrtnika Pula Andi Vitasović i tajnik Obrtničke komore Istarske županije i član Školskog odbora Eros Sorić.

Ravnatelj škole srdačno je dočekao goste i zahvalio Istarskoj županiji i Obrtničkoj komori na odličnoj suradnji tijekom dugog niza godina. Istaknuo je kako su ove godine vrijednim donacijama pomogli sudjelovanje učenica frizerki na natjecanju "Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a", kao i organizaciju Međužupanijskog natjecanja u kategoriji kozmetička njega kada je učenica 4. a razreda Hana Družetić osvojila prvo mjesto i potom treće na državnom natjecanju WorldSkills Croatia. Također je zahvalio na vrijednoj donaciji kojom je nabavljena oprema za frizerski i prehrambeni praktikum uručivši zahvalnicu predsjedniku Obrtničke komore Istarske županije Robertu Momiću.

Elena Puh Belci izrazila je zadovoljstvo donacijom istaknuvši pri tom vrijednosti obrtničkih udruženja koja su senzibilizirana za mlade i koja su napose važna za one učenike koji razmišljaju osamostaliti se jednoga dana i otvoriti vlastite obrte. "Hvala ravnatelju koji je sve uspio dobro iskoordinirati, sigurna sam da će naši učenici tijekom nastave u praktikumima sve darovano i iskoristiti", zaključila je svoje obraćanje Puh Belci.

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić zahvalio je ravnatelju i nastavnicima govoreći da je Istarska jedna od najrazvijenijih županija u Hrvatskoj baš zahvaljujući obrazovanju koje je temeljno.

"U Istarskoj županiji ima preko 10 000 obrta koji u ljetnim mjesecima generiraju preko 20 000 zaposlenih. Obrtnici su najveća tvornica, ne postoji u Županiji gospodarski subjekt koji ima toliko zaposlenih. Potreba za radnom snagom je velika. S druge strane svjesni smo da sve strukovne škole već imaju popunjene kvote, ali moramo utjecati na mogućnosti povećanja upisa." Govorio je i o tome kako imaju veliku podršku Istarske županije, roditelja, ravnatelja strukovnih škola i roditelja kao i o vrijednosti Festivala strukovnih zanimanja koji su ove godine organizirali po treći put. "Strukovna škola daje garanciju učenicima za sigurnu budućnost. Nakon srednje škole učenici imaju svoje zanimanje. Premda srednja strukovna škola ne mora biti kraj obrazovanja", istaknuo je Momić.

Andi Vitasović također je istaknuo dobru suradnju sa Strukovnom školom Pula, izrazivši zadovoljstvo što mogu pomoći. "Ovom su donacijom prave stvari došle u prave ruke", rekao je Vitasović. Eros Sorić također je pohvalio suradnju sa školom.

Na kraju primopredaje donacije, organizirano je stručno vodstvo kroz izložbu "Najposebnija stabla Istre" koja je nastala u sklopu projekta Zavičajne nastave. Koordinator Zavičajne nastave u Strukovnoj školi Pula, nastavnik hrvatskog jezika Semir Koljić proveo je goste kroz izložbu približivši im posebnosti pojedinih stabala čije fotografije krase zidove škole, ali i pozadinu njihova nastanka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter